Hej

Här kommer information från rektorn.

Hej på er!

Vi upplever tyvärr på skolan att det förekommer kränkningar och ovårdat språk mellan eleverna i alla åldrar och att det har blivit vardagsspråk att lägga till svordomar eller kalla varandra för diverse fula saker. Det är en känsla som också delas av eleverna. Under torsdagen började Helene och Therese att prata med alla klasser om det här och Therese har även berättat hur en kränkningsanmälan går till och om att vi på skolan är skyldiga att göra såna när det krävs.

Vi skulle också behöva er hjälp hemifrån i det här arbetet om vi ska komma tillrätta med problemet. Vår önskan är att ni agerar på samma sätt hemma som vi gör i skolan, nämligen att reagera direkt när ert barn svär eller säger otrevliga saker. Vi ser att det har gett effekt tidigare när elever i skolan ställs till svars för sitt ovårdade språk och att de får förklara sig när de är otrevliga mot varandra.

Vår förhoppning är att vi ska kunna vända den här trenden ganska fort och vi tror att vi kan göra det ännu snabbare om vi samarbetar med er kring det här.

Tack på förhand/Helene med personal