Nya spelfilmer våren 2018

Alfons med styrke-säcken
Denna film innehåller 4 helt nya avsnitt, med Jonas Karlsson som berättarröst.Alfons med styrke-säcken: Alfons fantiserar om att vara kung med stor makt och med magiska krafter i en styrkesäck. Han berättar om hur han avvärjt en stor katastrof och räddat sitt folk, men ibland är det svårt att skilja på dröm och verklighet, vad man har gjort på riktigt och vad man bara har hittat på… Innehåller även avsnitten: Mera monster, Alfons Åberg!, Hurra för pappa Åberg!, Alfons leker Einstein.

 

Sameblod
Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig föratt lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala – men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.

Okänd soldat
”Okänd soldat” är berättelsen om en finländsk kulsprutepluton vars kamp vi får följa i tre år under finska fortsättningskriget 1941 -1944, i skogarna i Karelen. Filmen skildrar Rokka, Kariluoto, Koskela, Hietanen och deras vapenbröder. Den visar hur vänskap, humor och viljan att överleva förenar dem. Ingen ensam hjälte överlever i den Karelska barrskogen. Kriget förändrar inte bara livet för dessa män, utan även för deras nära och kära som går hemma och det sätter sina spår på en hel nation. ”Okänd soldat” är en finsk klassiker och blir i sin nyinspelning en storslagen film om krigets jävlighet och viljan att överleva.

Paddington 2
Paddington har flyttat in hos familjen Brown i London. Alla älskar den charmiga lilla björnen som sprider glädje och marmelad var han än går. När Paddington letar efter den perfekta presenten till sin faster Lucys hundraårsdag hittar han en bok i herr Grubers butik. För att ha råd att köpa boken måste Paddington ta en rad märkliga jobb. Men plötsligt blir boken stulen! Nu är det upp till Paddington och familjen Brown att avslöja tjuven, en skurk som dessutom tycks vara en mästare i förklädnad.
Paddington 1

 


Om Niklas

IKT-pedagog, Mediecentrum Bollnäs kommun

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.