Granbergsskolans IF

Publicerad av

På Granbergsskolan har vi en skolidrottsförening som är till för alla elever på skolan. Tanken är att öka lusten för och möjligheten till rörelse under och i direkt anslutning till skoldagen.  

Vår vision är att kunna erbjuda olika tillfällen för ökad rörelse. Det kan handla om att vi samarbetar med olika idrottsföreningar som kommer till skolan eller att vi kommer till deras lokaler. Det kan också handla om träningsmöjligheter i direkt anslutning till att skoldagen avslutas eller att vi ordnar friluftsdagar eller aktivitetsdagar för skolans elever. 

För att eleverna ska vara försäkrade under aktiviteter i föreningens regi och för att föreningen ska kunna drivas framåt behöver skolans elever vara medlemmar i föreningen och därför har/kommer en ansökan om medlemskap att skickas hem till alla elevers vårdnadshavare. I åk 5-6 skickas det endast hem till de elever som inte är medlemmar sedan tidigare. 

För att ge exempel på Granbergsskolans IF:s verksamhet så här långt kan sägas att vi har åkt Ungdomsvasan och arrangerat Idrottens Dag tillsammans med RF SISU. Vi har även haft en del träningar efter skoldagens slut där eleverna haft möjlighet att påverka vad det ska vara för innehåll. 
 
Framöver kommer vi att erbjuda prova på bowling för åk 5 och Grundsärskolan, åk 6 kommer att ha ett samarbete med Björktjära Fitness för att få prova på gymträning/styrketräning. 

Förhoppningsvis kommer aktiviteterna att bli fler och nå även de yngre eleverna framöver. Men det första steget är nu att få eleverna att bli medlemmar i föreningen. Medlemskapet är kostnadsfritt och kommer att avslutas automatiskt när en elev slutar sin skolgång på Granbergsskolan. 

Har du frågor så kontakta Erik Blom, erik.blom@bollnas.se 

Med vänliga hälsningar Granbergsskolans IF  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *