Veckonytt för vecka 36

Publicerad av

I förrgår skickade vi ut tider för de kommande utvecklingssamtalen vecka 38. Vi kommer att göra som i våras att vi ringer upp via telefon. Har man delad vårdnad ringer vi upp båda vårdnadshavarna. Barnen kommer sitta tillsammans med oss här på skolan. VIKTIGT att ALLA går in i Unikum och fyller i frågorna som finns under fliken ”Samtalet” och sedan under rubriken ”Förberedelser inför samtalet”. Det finns frågor till både barnen och vårdnadshavare. Frågorna ska vara ifyllda innan onsdagen 15/9 så vi hinner kika igenom dem innan samtalen.

Så här i början av höstterminen arbetar vi med lite repetition i svenskan och har fokus på ordklasserna substantiv, adjektiv och verb. I matteboken har vi lämnat programmeringen och börjat med tema vikt och massa. På NO-lektionerna pratar vi om friktion, tyngdkraft, balans och jämvikt. Om några veckor ska barnen få göra egna praktiska undersökningar utifrån dessa begrepp på vår lekplats på skolgården. När det gäller SO:n så arbetar vi på med att prata om pengar.

Just nu är det hög sjukfrånvaro i klassen så var extra uppmärksamma på förkylningssymptom eller andra sjukdomssymptom och se till att barnen är hemma vid minsta lilla tecken. Är ni osäker så kan ni vända er till 1177 för råd. Vet man att barnet kommer att bli hemma en längre period så kan man gärna höra av sig så kan vi göra i ordning skolarbete och skicka hem. Dessa läxor kommer man i så fall kunna hämta utanför de blåa dörrar nere vid fritids. Det kommer att stå en vagn där och läxorna kommer vara märkta i barnets namn och årskurs. Vi lägger läxorna i röda eller blåa plastmappar. Man måste hämta läxan innan kl.17:00.

Vecka 36
Måndag 6/9 – Läsläxa.
Tisdag 7/9 – Skrivläxan tillbaka till skolan.
Onsdag 8/9 – Idrott ute (inget ombyte behövs). Simskola för några (handduk, badkläder och tvål/schampo behövs). Skrivläxan skickas hem.
Fredag 10/9 – Idrott ute (inget ombyte behövs). Läsläxa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *