Veckonytt för vecka 21

Publicerad av

Under den gångna veckan har vi lärare uppmärksammat två saker som vi måste ta upp. Den första saken är att det kommit fram att barn har haft byteshandel med leksaker (t.ex. fidget toys, små gosedjur, olika nyckelringar) som de haft med sig hemifrån. Detta har skapat konflikter mellan barnen som vi fått reda ut på värdefull lektionstid. Vi har nu tillsammans med personalen på fritids tagit beslut om att man inte längre får ta med sig leksaker utan dessa ska stanna hemma. Om vi lärare upptäcker att barnen tagit med sig leksaker kommer vi att ta dessa och så får man tillbaka dem när man går hem efter skolan eller när man går hem från fritids. Det är okej att ta med sig t.ex. fotboll, innebandyklubba, kickbike osv. Skulle man behöva något att sitta och ha i handen för att kunna koncentrera sig så finns det saker här på skolan som vi erbjuder vid behov.

Den andra saken som vi lärare har upptäckt är att det fortfarande är otroligt mycket konflikter kopplade till Snapchat. Klimatet på denna app och speciellt i Snapchatgruppen som klass 2 har är väldigt ofta otroligt hårt och otrevligt. Barnen skriver och snapar med varandra på fritiden och blir ovänner och tar sedan med sig denna osämja till skolan vilket betyder att vi får ta värdefull lektionstid för att reda ut det.

Följande text är taget från Snapchats säkerhetscenter:
Åldersgräns: Snapchat gjordes för personer som är 13 år och äldre. Om du har ett barn under 13 år som använder Snapchat, kontakta oss med ditt barns användarnamn och verifikation på er relation.”
Vi skulle vilja rekommendera att ni ser över om ert barn ska fortsätta ha Snapchat eller inte. Det som barnen berättat händer och skrivs på Snapchat är så dumma saker att de inte skulle våga göra eller säga det öga till öga i verkligheten.

I och med användandet av sociala medier såsom Snapchat följer också ett ansvar:
Snapchat-etikett: Var vänlig och respektfull mot andra Snapchattare. Var försiktig med vad du Snappar och skicka inte något som inte människor vill ta emot.”
Snappar försvinner, men…: kom ihåg att även om Snappar är skapade för att försvinna kan en vän fortfarande ta en skärmdump eller ta en bild med en annan enhet.”
Vänner: Snapchat gjordes för att du ska kunna hålla kontakt med nära vänner så vi föreslår att du inte blir vän med någon du inte känner i verkliga livet.”
Om ni vill kan ni läsa mer på: https://snap.com/sv-SE/safety/safety-center

Båda dessa saker har vi tagit upp och diskuterat på vårt klassråd igår så barnen vet vad som gäller och hur vi vuxna i skolan känner.

Tisdag 25/5 – Idrott ute, inget ombyte eller handduk behövs. Läsläxa.
Onsdag 26/5 – Läsläxa.
Torsdag 27/5 – Skriv- och matteläxan ska vara inlämnad.
Fredag 28/5 – Idrott ute, inget ombyte eller handduk behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *