Ny vecka och ny månad på intågande..

Publicerad av

En vecka går fort .. Nu kommer vi in i vecka 36 ! Vi har redan hunnit gjort mycket roligt tillsammans om dagarna .. Ny elev med en ny assistent Monika som blir kvar med oss på Granbergsskolan 😄

Vi försöker vara utomhus så mycket som vädret tillåter . Gå till skolskogen , utforska naturen med roliga fakta och aktiviteter. Vi tittar på skogen , vad har träden för form , vad är en skog , växter och bär, djur , blad , bladets former , årstidsväxlingar, svampar mm… Finns mycket spännande att upptäcka och vissa saker plockar vi med oss till skolan .

Påbörjat arbetet med stentroll som vi målat , limmat , satt på hår, ögon .. Nu ska vi försöka göra en trolllik miljö åt dem , en riktig trollskog … Kanske det blir några ”kotte-djur” också …

Några av elevernas troll ..

Vi har haft Musik – Motorik och Kommunikations pass . I vanliga fall så ska vi samarbeta med vår musiklärare på denna lektion , men vi körde själva denna gång ..

Idrott/ Motorik med Erik B i fredags nere i gympasalen . Det blev gå / stå träning och stretch / massage.

RulleDans efter lunchen .. en uppskattad stund .. Musik – Rörelse – Dans ..

Utdrag ur kursplan för grundsär , inriktning ämnesområden , fd träningsskolan;

”Undervisningen inom ämnesområdet motorik ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva . Undervisningen ska också bidra till att eleverna utvecklar en god kroppsuppfattning och tilltro till sin egen fysiska förmåga att påverka sin omgivning . Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att prova många olika slags rörelseaktiviteter .

”Vi kör igång” Små sånger för stora hjärtan .. hitta den på Youtube (Tobias Svärd)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *