Gröna gruppen – vecka 3

Publicerad av

Ny vecka igen och mitten av januari , men ingen snö !
Denna vecka kommer se ut ungefär så här :

MÅNDAG: 8.30 Pedagogisk samling, 9.15 en liten rast , 9.30 ”Spelgrupp” tjejerna i Lenas grupp kommer och spelar nåt spännande spel med oss. Vi kommer också att prova ha med oss en kille och hans resurs från fisk-klass som har språkliga svårigheter (Behov av tecken och bildstöd, öva på uttal) 10.30-12 Lunch, Toa , samvaro .. 12.00 Musik i grupp med Anton P

TISDAG: 8.30 Pedagogisk samling, 9.15 en liten rast, 9.30 ”arbetspass” , 10.30-12 Lunch och Toa , samvaro.. 12.00 Idrott / Motorik i idrottshallen tillsammans med Erik B.

14.00-16.00 Deltar Annika och jag i Nätverksmöte på BUH runt L kommunikation.

ONSDAG: 8.15-9.30 BADAR (C och H ) på Karlslunds varmbad. 8.30-9.20 har vi andra ( M och L ) Musik med Anton P . Ca 9.45 har vi en kortare samling innan lunchen , 10.30-12 12.00 har C, M och L Slöjd. H och jag har ett roligt pass Lek & Kommunikation..

TORSDAG: 8.30 Pedagogisk samling, 9.15 en liten rast , 9.30 ”arbetspass ” , 10.30-12 Lunch och Toa, samvaro, 12.00 Motorik & Lek & Kommunikation

FREDAG: 8.30 en kortare samling . Ca 9.00 kommer Cattis och Claes från KOM-X . De ska fixa med L kommunikationsdator , kalibrera , L E-PODD !
Vi kommer också att gå igenom COMMUNICATOR i C dator, hitta idéer till övningar för att motivera till att använda ögonstyrning.
M och H får träna Lek & Motorik under tiden.. 10.30-12 Lunch & Toa . 12.00 Rulle Dans . Avslut och taxi 12.40..

Vad innehåller ett ”Arbetspass” på schemat ?? Årstiden VINTER och Djur & Natur som hör till den har vi förstås med oss i mycket vi gör.. kanske framförallt inom Est / skapande verksamheter .. Denna termin kommer vi att jobba mycket med tema ”JAG” och det som är viktigt för eleven ( vem är jag, var bor jag, vilka ingår i min familj, vad tycker jag om mm… Göra ett collage om sig själv.. Göra ett ”kommunikationspass” .. Ämnesområden : Est, Kom, Vardagsaktiviteter, Verklighetsuppfattning, Mot

I samband med detta tema som tar vi också in MIN KROPP OCH KROPPSDELAR. Att lära sig om sina kroppsdelar, lära oss ord, tecken som vi kan använda för att prata om våra kroppar .
Vi läser och tittar i böcker om kroppen, tittar på filmer, sjunger och gör rörelselekar , rita av oss själva, från hela kroppen till en liten tumme..

Vi kommer också att fortsätta med Bokstavsinlärning ( bokstavsljud och bokstav) Vi tränar på att ”skriva”, måla, klippa, lyssna, härma och träna på bokstavsljud.. Vi jobbar mycket med detta i samband med morgonsamlingen. Men även mer extra arbetspass med en egen Bokstavsbok A-Ö , med många olika övningar / uppgifter.. Använder också dator, iPad mm.. Vi följer Bokstavshissen på UR. Mer allmänt för den,språkliga utvecklingen och olika begrepp så har vi högläsningsstunder. Men tittar också på böcker via UGGLO ( digitalt bibliotek)

Bokstavshissen : Bokstavshissen/UR

Taluppfattning 1-5 kommer vi också in på . Här kommer vi använda oss av Pino och Miniräknarna på UR. Rutan & Randan hjälper också oss mycket med grundläggande matematik.. Kommer också in på Geometriska former och då främst cirkel/ rund och kvadrat / fyrkant..

Jag försöker få in allt detta inom alla fem ämnesområdena och i de flesta aktiviteter vi gör under en skoldag 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *