Rektor informerar…

Till alla föräldrar i blivande årskurs 8

Hej!

Skolan är inne i ett förändringsarbete vilket innebär att vi nästa läsår kommer att gå från 6 undervisningsgrupper till 4 i blivande årskurs 8. Det innebär att vi kommer att göra nya grupper.

Hur dessa skall se ut arbetar vi med just nu och kommer så att göra ända fram till ca en vecka innan skolstart då vi skickar ut de nya klasslistorna.

Trevlig sommar

Önskar

Göran Lövgren

rektor

Info till elever och vårdnadshavare

Hej på er!

På grund av rådande omständigheter med Covid-19 så har vi diskuterat med skolledningen och beslutat att eleverna ska få testa fjärrundervisning/distansundervisning under fredag 29/5, måndag 1/6 och tisdag 2/6. Vi vet ju inte hur pandemiläget ser ut i höst och känner därför att detta kan vara bra att prova på. Eftersom betygen nu är satta så känner vi att det är ett lämpligt tillfälle för detta.

Detta betyder att eleverna kommer att arbeta hemifrån under dessa dagar. Schema för de tre dagarna ligger som bifogad fil nedan i detta inlägg. Vi lärare är tillgängliga under hela dagen via chatten på Teams om man behöver hjälp. Eleverna kan om de behöver komma och äta lunch i matsalen.

De planerade utedagarna kör vi som vanligt!

Vi hoppas på överseende med att detta blev bestämt med så kort varsel. Vi vill också önska er alla en skön sommar och var rädda om er!

Mvh Personalen arbetslag 7

Stock Photo en 2020 (con imágenes) | Pila de libros, Dibujos ...

Engelska v.21

Nu börjar det dra ihop sig inför betygsättning och sommarlov. Idag ska den sista uppgiften som ska betygsättas lämnas in ”Newspaper article”.

Det är extra viktigt att få in sina rester i helgen och under vecka 21 eftersom betygen sätts vecka 22. I engelskan handlar det om:
1. Someone I Admire
2. Grammatikprov
3. Speak Out
4. Newspaper Article

Om man nu är klar med allt så kommer vi under v.21 och v.22 arbeta med Incredible Survivers. Vi kommer förbereda inför nästa år med hur upplägget kommer att se ut då och vi kommer att hjälpa alla i den mån som går att få in sina rester. På tisdag har vi även lagt in en PEP. Det är superviktigt att man kommer till den om man blir kallad.

Här är länken till Gleerups planering för v.21
https://gleerupsportal.se/planering/6fc39677-b0da-47bb-9bdc-814df38f1822

Kom ihåg att inloggningen är elevens skolmail och lösenordet är ”alirskolan”.

Lycka till!

Malin och Annelie

Kommande veckor …

  • Onsdagen 3/6 har vi Brännbollsturnering på Brånans IP. Vi spelar och umgås mellan kl 09.00 – 12.00. Efter lunchen, som vi äter på skolan, är dagen slut.
  • Torsdagen 4/6 är vi på Karlslund och har olika aktiviteter. Vi samlas kl 09.00 och håller på till 14.00. Klass 7.1 samlas vid minigolfbanan. 7.2 vid Karlslunds omklädningsrum och 7.3 vid Båtbryggan bakom Scandic hotell. Lunch serveras på plats. Vill man ta med eget fika så får man givetvis det.
  • Skolavslutningen kommer att hållas på Skolan fredagen 5/6 kl 08.00. Vi träffas i klassrummen och kommer att börja dagen med att ”tömma” skåp.

Utedag på Prästnäset.

Onsdagen 13/5 tillbringar vi på Prästnäset. Vi kommer att dela upp oss och där genomföra olika moment ur olika ämnens kursplaner. De ämnen vi fokuserar på denna gång är idrott, SO och NO. Ni kommer att få orientering, fältstudier och en SO-frågesport. Alltså klä er ”lager på lager”,lika som ni gjorde när vi var på Bolle.
Lunchen (som skolan står för) äter vi i ”det gröna”, men det är helt ok att ta med något eget att fika på. Vatten är jättebra att ha med.

Vi samlas vid Prästnäset kl 09.30. Observera att det inte är vid prästnäsgården utan vid vändplan bortanför, se karta.

Om ni är osäker på vart ni ska och vill cykla, så samlas vi på skolan 09.00 för gemensam cykeltur. Vi kommer att kolla Hur ni tar er dit innan, på lektionstid.

Lag 7