Information om 9:ornas sista skoldagar på ”Alir”

Vi fortsätter med  hemuppgifter för niorna även resten av denna vecka. Eleverna får information via teams och får närvaro när de loggar in på webbmötet kl.9.00 varje morgon. Det ligger också uppgifter på Teams som de kan arbeta med.

Lunch finns som vanligt  på skolan. Hemkunskap på vanliga tider på skolan. Torsdag så kommer eleverna att jobba med svenskauppgifter och ”hitta ut”.

På fredag så kan eleverna få hjälp med svenska uppgifterna på skolan mellan 8-11.30. Mer info via teams.

Nästa veckas schema bifogas nedan. Observera att p g a Corona så kan ej föräldrar delta under  avslutningen på Kämpens. Ni får fira era fina barn hemma!

Nästa veckas schema nedan:

Information inför gymnasieval

Hej!

Här kommer info angående gymnasievalet:

Den 1 juli får ni slutligt besked, logga in på:

https://dalarna.dexter-ist.com/Dalarna/Default.asp?page=auth/common/login

med ert användarnamn plus kod. Tacka JA/NEJ till platsen innan den 24/7. (Tänk på att om ni tackar nej till ert förstahandsval står ni utan gymnasieplats! Bättre att isåfall tacka ja till platsen och sedan skriva ut blanketten ”sent omval” på hemsidan och skicka in.)

Kommer du in på ditt andrahandsval men ändå vill gå på ditt förstahandsval kan du tacka ja till platsen och ändå välja att stå kvar på reservlistan för ditt förstaval.

Om du står på reservlista så är det smart att svara när det ringer nån från ett nummer med riktnummer 023- då är det antagningen som troligen vill erbjuda dig en reservplats.

De söker den som står högst på lista i tre dagar innan platsen erbjuds till nästa person på listan.

Om du kommer att gå på någon variant av introduktionsprogrammen (IM) så gäller detta: Terminsstart 17/8 kl 8.00 Ni träffas utanför Torsbergsgymnasiet. Vid frågor, kontakta de ansvariga för programmet https://www.hufb.se/gymnasium/torsbergsgymnasiet/utbildningsprogram/introduktionsprogram.4.4528196f14d474f2a74add2e.html

Skolskjuts

Om du har mer än 6 km till skolan har du möjlighet att ansöka om busskort, detta ska göras senast 1 augusti på följande länk:

https://www.bollnas.se/index.php/skolskjuts

Mellan 1-10/7 kommer Stefan Hansson SYV att jobba så han ni frågor eller behöver hjälp kontakta honom på stefan.hansson@bollnas.se eller 0278-25759

Ni kan även kontakta gymnasieantagningen, Dalarnas kommunförbund på 023-777030 eller mail antag@dalakf.se

Elevutställning konsthallen

Från 18 maj till 29 maj pågår elevutställningen ”Årsringar” på konsthallen i Bollnäs. En stor del av eleverna i årkurs nio är representerade.

Passa på att göra ett besök nu när så många andra kulturinstitutioner är stängda! Elevernas bilder är verkligen värda att se! De är konstnärer av högsta klass! Öppettider är tisdag -fredag 11-15 och lördag 11-14.

Elevutställningen ”Årsringar”

Idrott och hälsa v. 17 för 9:3

På torsdagens idrottslektion kommer vi att ha friluftslivs teori i Aulan.
Fredagens lektion kommer vi att använda våra friluftslivs kunskaper ute, kom ihåg att ha oömma kläder för utomhusbruk denna lektion. Samling på solrosen.

Mvh Annelie och Madde

Matematik

Den här veckan har vi räknat STORDIAGNOSEN som finns i början på kapitel 5 så nu vet var och en vad som behöver repeteras inför ett större övergripande prov i maj. I skolan är det nu bara 12-14 mattelektioner kvar så vi rekommenderar att Ni räknar matte hemma också.

Matematiken framöver

Nu kör vi igång med kapitlet som heter GENREPET så om Du är hemma och är lite sjuk måste du ändå se till att matteboken är hemma. Du kan skicka hit någon som kan hämta boken åt dig. Du börjar räkna på sidan 142 i boken och behöver räkna 7 sidor i veckan nu fram till sommarlovet.