Matematik

Den här veckan har vi räknat STORDIAGNOSEN som finns i början på kapitel 5 så nu vet var och en vad som behöver repeteras inför ett större övergripande prov i maj. I skolan är det nu bara 12-14 mattelektioner kvar så vi rekommenderar att Ni räknar matte hemma också.

Matematiken framöver

Nu kör vi igång med kapitlet som heter GENREPET så om Du är hemma och är lite sjuk måste du ändå se till att matteboken är hemma. Du kan skicka hit någon som kan hämta boken åt dig. Du börjar räkna på sidan 142 i boken och behöver räkna 7 sidor i veckan nu fram till sommarlovet.

Matematik åk 9

Du som har varit hemma och missat matteprovet som var igår ska vara redo att göra prov på kapitel 2 (funktioner & algebra) så fort som möjligt när du kommer tillbaka till skolan.

Uppgifter i Samhällskunskap ekonomi

Eftersom många är hemma med förkylningssymtom försöker vi lägga ut så många uppgifter som möjligt i Teams. Teams är den digitala plattform vi framförallt kommer att använda för att nå ut med skolarbeten. I SO-ämnet har vi lagt ut viktiga begrepp inom ekonomi. Uppgifterna ska vara inlämnade senast fredag 27 mars.  När eleverna jobbar i teams ser vi hur arbetet går oavsett de gör det hemma eller i klassrummet. Det gör också att Teams sannolikt blir vårt huvudsakliga arbetsredskap inom den närmaste tiden. Vi fyller på med nya uppgifter eftersom arbetet fortsätter.

Inläsningstjänst (inlasningstjanst.se) är också en viktig kanal. Där finns filmer och också inlästa läromedel. Vi har lagt in en samhällskunskapsbok med bl.a. ekonomiavsnitt där. Texten i kapitlet om ekonomi kan både läsas och få uppläst på olika språk. Vi återkommer med sidhänvisningar och frågor på texten. Där finns också filmer med förklaringar av viktiga begrepp inom ekonomi under fliken ”Begreppa”. Vi vill att eleverna ska se samtliga filmer inom samhällskunskap ekonomi. Om någon elev inte har inloggning till inläsningstjänst så maila till torbjorn.alsing@bollnas.se eller lars.backstrom@bollnas.se . (De måste använda sin skolmail för att få tillgång till inläsningstjänst). Hälsningar  Lars, Tomas  och Torbjörn