Lucia och löss m.m.

Hej därhemma!

Den här veckan har vi fokuserat mycket på att ”jobba klart” med olika påbörjade projekt. Bland annat räknar vi klart i matteboken, bygger färdigt rörliga djurmodeller och skriver klart berättelser.

Igår promenerade vi till Arbrå kyrka där vi fick se och lyssna till 7-9:ans luciatåg, de var fantastiskt duktiga! Treorna skötte sig fantastiskt bra!

Nästa vecka är ju sista veckan på den här terminen och det blir mycket schemabrytande aktiviteter.

På tisdag eftermiddag har vi bokat simhallen som nu äntligen öppnar igen! Så då behöver barnen ha med sig badkläder!

Nu har snön äntligen kommit och då vill barnen gärna åka madrass. De får åka madrass och stjärtlapp på kullen och då måste man ha hjälm. Vi måste be att de elever som vill åka tar med egen hjälm för skolan har inte hjälmar att låna ut. Hjälmarna ska ha ett grönt spänne för att vara säkerhetsklassad.
Eleverna får ta med egen madrass eller stjärtlapp men det sker isåfall på ”egen risk”. Skolan ersätter inte om sakerna blir skadade eller kommer bort. Pulka och snowracer tillåts inte då det är lätt att göra illa sig för de är så hårda.

Uppmanar er alla att kamma igenom era barns hår i helgen då det ha hittas löss på en av eleverna i klassen. För allas skull!

Ha en mysig tredje advent!

 

Vecka 51:

Måndag: Idrott inne.

Tisdag: Genrep på förmiddagen. Badhuset på eftermiddagen.

Onsdag: Slöjd grupp 1 & 2. Städning och pyssel.

Torsdag: Slöjd grupp 3. Pyssel och film.

Fredag: Jullov!

v.50 Måndag: idrott inne Tisdag: Onsdag: slöjd/glosor Torsdag: ingen slöjd/inga instrument på f.m. Då är vi i kyrkan och tittar på 7-9’s luciaträning. Läsläxa. Fredag: idrott inne. I början av veckan får Arbråskolan besök av skolinspektionen. För vetskap så är Helén fortsatt sjukskriven. Agneta Persson är rektor tillsvidare och Therese är biträdande rektor. Trevlig helg!

Julinfo

Julavslutning 20/12 Eleverna samlas i respektive klassrum för att sedan äta julgröt tillsammans i matsalen kl. 15.30. Efter gröten samlas vi 16.15 utanför matsalen och promenerar sedan i ett gemensamt fackeltåg till Arbrå kyrka. Julavslutningen i kyrkan börjar ca 16.45 och ni är hjärtligt välkomna! Efter avslutningen är det äntligen dags för jullov, eleverna är […]

Hej på er! Tack ni som kom igår kväll för ett bra föräldraråd. Många kloka och viktiga åsikter lyftes till diskussion och vår verksamhetschef Agneta Persson medverkade. Föräldrarna blev senare under kvällen indelade i mindre diskussionsgrupper där ni lyfte fram punkter under kategorierna ”Bra” och ”mindre bra” med Arbråskolan. En punkt att verkligen lyfta fram […]

Hallå i hushållen! I 3B har klassen verkligen kommit in i läsanda! Vi läser för fullt, skriver enklare bokrecensioner och samlar ”bokryggar” i form av pappersremsor för varje läst bok. När vi har täckt ett helt skåp med bokryggar väntar en belöning.. Läsläxa (efter elevernas önskemål, till frökens förtjusning!) kommer att ta start under v […]