Julkalender-fiasko!

Hejsan!

Jag hade tänkt att skylla på teknikstrul när jag kom tillbaka efter jullovet och inte fullföljt julkalendern, men jag tänkte att det är dumt att fara med osanning så tidigt i blogg-karriären. Sanningen är helt enkelt att jag varken hann läsa böcker eller skriva blogginlägg innan jag gick på ledighet. Så, vi får se om det kommer två avslutande luckor retroaktivt 🙂

Nu är det alltså en ny termin, det har redan gått tre veckor faktiskt. Jag har hunnit med att beställa biblioteksinredning, haft bokprat om tecknade serier, varit på MIK-konferens samt varit sjuk (och en massa annat förstås).

Lite bilder från MIK-konferensen, bl a Elza Dunkels selfieskola!

Den här terminen kommer fokus ligga på att starta upp ett skolbibliotek på Kilafors skola, där man i nuläget inte har något. Vi har planer på att börja digitalt och sedan utöka efter hand. Samtidigt ska jag försöka se till att ruljansen flyter på ute på skolorna, med personalen där och att få ut nya böcker (och gallra!).

Idag befinner jag mig på Arbråskolan och har haft nöjet att träffa klass 3 och försöka inspirera dem till sitt arbete med att göra egna böcker. Jag visade upp olika typer av böcker för att visa på att det finns flera sätt att göra en bok, och visade hur streckkoden och olika märkningar fungerar lite kort. Tanken är att de ska få registrera sin färdiga böcker i bibliotekets katalog, och att jag ska gå igenom hur den är uppbyggd och varför man ska registrera böckerna i en katalog. Jag hoppas att det ska bli ett roligt och pedagogiskt sätt att visa på nyttan med katalogisering och klassificering, och att det faktiskt är användbart när man kan söka efter olika saker. Vi får se!

Jag har också haft ett möte med rektorerna på skolan och pratat om vilka förväntningar vi kan ha på varandra, vad vi ska ha biblioteket till och hur vi ska kunna utveckla biblioteket. Ett bra avslut på den här veckan, som inleddes med tre dagars sjukfrånvaro för min del!

Imorgon är det Förintelsens minnesdag och jag har skyltat upp på några av skolorna med både nytt och gammalt på ämnet. Precis nu kom det in ett gäng fyror som var väldigt intresserade!

Bilder från Arbråskolan och Björktjära skola!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *