Ååååå vilken dag :)

Så härligt att se alla glada, förväntansfulla, taggade och smått nervösa barn. De har hejjat, kämpat, peppat, vunnit och förlorat. Vi tror att alla åker hem med en härlig känsla i kroppen -Jag vågade, jag var med, jag fick vara med!!!!

TACK ALLA FÖR IDAG!!

(Hann inte knäppa så många på prispallen men här är två iaf…)


Studiedag 27 september

Då är alla barn lediga medans alla vuxna på skolan har en utvecklingsdag. 

Dags för skolfotografering

Den 5/10 kommer Svenskt Skolfoto till oss på Rengsjö skola för att fotografera eleverna. Fotolokal och fotoschema för klasserna kommer att anslås på skolan. Varje elev kommer att få en lapp av fotografen. Där står information om när bilderna finns att se på nätet och hur man gör för att beställa. Ytterligare information kommer också att skickas hem till varje familj.
Alla elever ska fotograferas för porträtt, gruppbild, skolkatalog och skolans arkivmaterial.
Vid frågor gällande fotograferingen, kontakta Svenskt Skolfotos kundservice på 0155-29 20 30 eller via mail till kundservice@svensktskolfoto.se
Hälsningar, 

Rengsjö skola

Friidrottstävling Höghammarhallen 21/9

21 september är det dags för årets friidrottstävling.

Deltagande skolor är: Rengsjö, Söräng, Växsjö, Västansjö, Vallsta och Segersta.

Information:

Bussen avgår från Skolan 8.30. Tävlingarna börjar 9.00

Packning: Bestick, tallrik, mugg, idrottskläder, inneskor och vattenflaska.

Om man vill kan man ta med fika (men inte godis och läsk).

Pannkaka kommer att serveras till lunch.

Bussarna avgår tillbaka till skolan 14.15

Föräldrar får gärna vara med denna dag 🙂

VÄLKOMNA!!!

Anteckningar från föräldramötet 6/9

Hej därhemma!

Det var som vanligt bra uppslutning på årets föräldramöte, men eftersom några av er inte hade möjlighet att komma tar vi en liten sammanfattning här;

Förutom att både Helene vår nya rektor och Vickis vår nya MA/NO lärare presenterade sig, pratade Helene om vikten av att gå i skolan och om man tar ledigt för sitt barn måste man försöka pricka in dagar/vecka då det inte är nationella prov (gäller treor och sexor).

Vi pratade om 4-6:ans blogg som man lättast hittar via hemsidan (annars; rengsjo456.bollnas.se). Här försöker vi lägga upp all information samt lite bilder från olika ”event”.

Bussskjutsarna har varit ett problem här i början – nytt bussbolag, men vi hoppas att det kommer att flyta på bättre. Helene har varit i många samtal med dem!

Vi berättade om förändringen av långrasten som är avkortad med tio minuter (för att hinna med mer matte). Vidare har vi infört en nyordning med rastboden, där barnen får ”hämta ut leksaker” och lämna igen dem i enligt en viss ordning. Mycket positiva resultat.

Vi informerade om friluftsdagar: 21/9 Höghammartävlingar (åk 3-6) kl 8.25-14.40

19/12 Sävstaås (skridskodag)

Nationella proven har vi informerat om tidigare men datumen är:

Muntliga i alla tre ämnena (SV, ENG, MA) v.45-50

SV ti to (6 och 8 feb)

MA ti to (10 och 12 apr)

ENG on fr (2 och 4 maj)

Utvecklingssamtalstider fanns att fylla i: 5;or v.41 – 6:or v.42-43 – 4;or v. 47

Vi hör av oss till er som inte var med.

Skolsyster är i år Kerstin Larsson 070-2086813, skolkurator Lukas Wängborg och skolpsykolog Marie Berman.

Alla barn har idag sprungit skoljoggen och vi sprang 23 mil tillsammans och samlade in ca 1000kr till barncancerfonden. Suveränt!!!

Under v37 vecka kommer samtliga klasser ha matteprov.

Vid datorn Anne

V36

Hej!

Denna vecka är det inneidrott. Vi kör friidrott. 

På onsdag är det Föräldramöte 18.30. Samling uppe i kombisalen för 4-6. 

På torsdag em är det skoljoggen. Barnen får gärna lämna en ”springslant”. Förra året samlade de ihop över 1100kr som vi skänkte till Barncancerfonden. 

Just nu arbetar 4:orna med återberättande text i svenskan.

5:orna arbetar också med återberättande text:


6:orna arbetar med argumenterande texter


//Önskar er en trevlig vecka 😊

Nationella prov åk 6 HT17-VT18

Sv, Ma, Eng muntliga prov: Provtillfällen i grupp, 7 nov – 15 dec
Svenska: tis 6 feb och tor 8 feb
Matte: tis 10 april och tor 12 april
Engelska: ons 2 maj och fre 4 maj
Inga ledigheter beviljas när det är prov

Välkomna tillbaka!

Hej och välkommen till 4-6:an!

Hoppas att ni du har haft det skönt i sommar trots att det har varit rätt kallt väder? Det ska bli kul att träffa dig igen!

Några förändringar har det blivit inför hösten. Niklas har slutat och flyttat till Runemo skola. Istället har Vickis som kommer från Söderhamns kommun, tagit över det jobbet. Vickis kommer att jobba 100% med Ma/NO, Anne jobbar 100% SO/ENG/bild i 4-5, Sarah jobbar 80% (Idrott/Sv/bild år 6). Lena jobbar i år bara två dagar i veckan, eftersom hon ska läsa till speciallärare. Lena kommer vara ansvarig för svenska undervisningen och bilden i 6:an som vanligt, även om Sarah tar stor del i den undervisningen också. Utöver oss, jobbar Marianne med specialundervisning (75%) och Mattias kommer att finnas som resurs för oss i 4-6:an. Vid några tillfällen i veckan kommer Myran att jobba hos oss.

I år blir vi 50 barn häruppe. Vi jobbar nästan bara årskursvis som vi brukar. Däremot samlas vi varje morgon i vår mentorsgrupp (4-6) och har en kort samling.

Våra mentorsgrupper är:

Vickis: Agnes, Olivia, Tyra, Nellie, Leo, Svante – Astrid, Erik B, Erik D, Olle, Ronja – Arvid L, Arvid P, Filip R, Frida, Malte och Stina

Anne: Britta, Daniel, Nelly, Filip N, Liam, Hanna, Maja S – Amanda, Fanny, Isak, Linus, Sven, Thor – Alfons, Arvid LZ, Edvin, Hedda och Lukas.

Sarah: Nora, Ellen, William – Alva, Frej, Saga, Ville P – Amadeus, Axel, Casper, Ida, Lovisa, Maja R och Sigrid.

En annan förändring är att vi har fått öka på antalet mattelektioner (ny timplan 2017). Vi har lyckats klara schemat med två korta dagar i veckan (tisdagar/fredagar), men har fått korta av långrasten till 12.15.

Vi ses på måndag den 21 augusti kl. 8.25! Varmt välkommen!

Till vårdnadshavare:

Vi kommer att ha ett föräldramöte onsdagen den 6 september kl. 18.30. Då samlas vi direkt uppe i kombisalen. Det blir också ett tillfälle för er att träffa vår nya rektor Helene Morin.

 

//Hälsningar från oss uppe i 4-6;an

Info…

Hej!Lite information så här på sommarlovet. Jag har blivit erbjuden ett annat arbete och kommer att sluta i Rengsjö. Det är ännu inte klart med vem som kommer istället för mig. Förmodligen kommer jag arbeta några veckor i höst och kan då säga ”Hej då!” till eleverna.

// Niklas Olsson

Någon som utmanar…