v.11

Hej!

Nu är första veckan på lovet gjord. Vi har arbetat på i alla ämnen och börjat på med nationella proven.

Onsdag den 21/3 har Rengsjö skola och förskola föräldraråd möte i kombisalen på skolan. Alla är välkomna.

 

Ha det gott!
/Linda och Myran

Nya datum nationella prov

Hej!

Jag gjorde en miss med planeringen så jag har flyttat på två datum. Det är två svenska prov. Skickar med en ny planering.

Ha det gott!
Linda

Vecka Matte Svenska
12 19/3 27/3 , 28/3
13 26/3  
15 10/4  
16 16/4, 19/4  
17 23/4 24/4 , 25/4
18 3/5  
19   7/5
20    

Nationella prov datum

Hej!

Nu drar nationella proven igång. Datumen nedan har jag planerat att utföra proven.

Från v.11 kommer enskilda prov i Svenska göras löpande fram till vecka 20.

Ha det gott!

/Linda

Vecka Matte Svenska
12 19/3 20/3, 22/3
13 26/3  
15 10/4  
16 16/4, 19/4  
17 23/4 24/4, 25/4
18 3/5  
19   7/5
20    

 

V.9

Hej!

Nu är det dags för sportlov. Vi har jobbat på denna vecka och provat oss för hur lektionerna kring nationella proven kommer se ut. I So har vi börjat med samhälle och no har vi fortsatt med teknik. Eleverna har gjort ritningar på ett bärhantag som de själva ska få konstruera. Kriterierna var att bärhantaget ska fylla sin funktion med att underlätta att bära och det ska vara lätt att ta med sig. Jag skickar med ritningarna hem om det är så att de vill använda något material som finns hemma. Återvinna gamla saker vi inte använder längre gör bärhandaget miljövänligare också.

Idag har vi tittat på film och ätit godis 😉 De har haft 6 veckor med bara stjärnor på belöningstabellen och det blev ännu bättre med införandet av klassrumsregler. Vi fortsätter arbeta på med reglerna. Arbetsron och klimatet i klassen har blivit bättre.

Efter lovet v.11 kommer vi starta med nationella proven. Jag kommer på måndagen skicka ut vilka dagar jag kommer lägga proven. Den informationen lägger jag ut här på bloggen.

Ha ett skönt lov!

/Linda och Myran

v.7

Hej!
Vi jobbar på i trean med våra ämnen. I veckan har vi börjat med teknik och arbetar med olika artefakter (saker) som skyddar sak eller person och det är jättespännande. Annars fortsätter vi som vanligt. Veckans grej var Titanic och det fascinerade alla elever.

Nästa vecka är det friluftsdag på torsdag på Bolle.

Ha det gott och trevlig helg!

/Linda och Myran

V.6

Hej!

Denna vecka har vi avslutat kroppen i NO ämnet och i SO ämnet har vi fortsatt med världsdelar och världshav. Vi har också börjat med barnens rätt och barnkonventionen. I matten har vi jobbat på med bråk. I svenska fortsätter vi med läsläxa och zick Zack. Jag har också presenterat den sista läsförståelsestrategin som är reportern och den kommer vi jobba med på skolan.

Under veckan har vi pratat om arbetsro och klassrumsklimat. Jag och eleverna har tillsammans arbetat fram klassrumsregler. Dom hade många bra idéer för bättre arbetsro och bättre klassrumsklimat. De har fått skriva under klassrumsreglerna för att vi ska göra vårat bästa att följa reglerna. Vi har pratat om konsekvenser också och vi utarbetade tillsammans sådana också. Exempelvis så skickar jag hem arbete om man pratar bort för mycket arbetstid på lektionen osv. Så får ni hem extra läxa någon dag så vet ni varför . Vi fortsätter jobba på med arbetsron och nu hoppas vi att det går ännu mer framåt 😊

Idag har vi skickat hem lappar om friluftsdag. De ska skickas tillbaka senast 13 februari.

Trevlig helg!

/Linda och Myran

v.5

Hej!
Då är denna vecka klar med skolinspektionsbesök och snöväder. Vi har jobbat på och det går framåt. Vi har börjat med B-boken i matte och det började med bråk. Det tyckte dom var spännande och roligt. Vi fortsätter att skriva berättande texter i svenskan och det är roligt att se deras utveckling i skrivandet. Vi har jobbat med världsdelarna och världshaven på So. Läsläxan flyter på bra och även där är det roligt att varje vecka få se deras utveckling. Veckans Grej var Tetra Pak.

Ha det gott!

/Linda och Myran

Imorgon fredag

Hej!

Från och med imorgon är det ordinarie verksamhet på förskolan, skolan och fritids. Det betyder alltså att skolan är öppen som vanligt imorgon.

Hälsningar Linda

Stängt i morgon!

Vi har fått nya direktiv och skolan är stängd imorgon torsdag.

Hälsningar Linda

Imorgon torsdag

Så som läget ser ut nu håller skolan öppen imorgon. Om det ändras skickar jag ut den informationen här på bloggen.

Hälsningar Linda

© 2018 rengsjo3

Tema av Anders NorénUpp ↑