9/6

Hej här kommer lite information om veckan som kommer!

På måndag 11/6; har vi brännbollsturnering på Rengsjö IP som ni fick hem lapp om i torsdags (7/6).
F-2 får åka buss dit till och från skolan. Vanlig tid gäller. Om ditt barn tar sig dit eller hem på annat sätt är det viktigt att ni meddelar det. Det går bra att skicka sms till mig tel. 070-7408660.
Det serveras hamburgare till lunch samt mjölk som vi får med oss i vanliga mjölkförpackningar. Därför är det viktigt att skicka med en mugg. De behöver bra kläder och skor som går att röra sig i. Fotbollskor är inte okej. Vattenflaska är viktigt den här dagen och gärna lite extra matsäck, dock ej godis och läsk. Tips är att skicka med flaska med skruvkork eller annan stängning så att de kan stoppa ner sparad dryck i väskan igen utan att det rinner ut.

Tisdag 12/6; har vi genrep i kyrkan och alla elever som spelar instrument ska ha dem med sig.

Onsdag 13/6; AVSLUTNING i kyrkan kl. 8.30. Vi vill att barnen kommer till skolan 8.15 och samlas på skolgården. Programmet brukar ta 1 – 1 1/2 timme. Efter uttåget ur kyrkan tågar alla barnen hela vägen till hembygdsbyn där ni kan köpa fika av klass 5.

Tack för det här läsåret! Det är en helt fantastisk klass som det är roligt att vara fröken till!

Ha en bra sommar!
Sommarhälsningar från

Kristina

4/6

Hej därhemma!
Vi hade en helt fantastisk dag på Naturhistoriska. Det kändes som att alla barn var helt nöjda när vi åkte hem.

I morgon tisdag har vi 6:ans dag här på skolan. Det är vanliga tider som gäller. Sexorna anordnar diverse lekar som vi gör i tvärgrupper F-5 med sexor som gruppledare. Vi kommer att vara ute så tänk på att barnen behöver kläder och skor som passar utelek. Lunch som vanligt i matsalen.

Onsdag helgdag!

På torsdag 7/6 åker vi till Granbergsskolan och hälsar på brevvännerna. Jag förvarnade tidigare om att vi måste vi åka ordinarie buss 78:an från skolan 8.05.

Det gäller inte längre!!!!!!

Vi kommer att åka en egen liten buss men samma tid som 4-6 åker till Granberg och den går ca 8.25. Så om man åker buss i vanliga fall så hinner man med oberoende om det är Bollnäs buss eller 78:an. Om man går, cyklar eller åker bil bör man vara lite tidigare ute än att komma precis när det ringer in.
Väl där ska vi gå upp till deras skog och leka lekar. Vi äter hamburgare i skogen som vi får från maten på Granberg. Även då bör man tänka på att ha kläder och skor för utelek hela dagen. Skicka gärna med dryck samt frukt. Vi åker tillbaka med 78:an som går 13.05 från stationen och är framme vid skolan igen 13.45.

Vid funderingar så får ni höra av er!

Hälsningar Kristina

Skolresa

Hej!
I morgon är det dags för skolresa. Vi ses strax före sju här på skolan och bussen rullar 7.00 mot naturhistoriska museet. Vi är tillbaka vid 18 tiden på kvällen. Kom ihåg att eleverna är lediga på fredag. Kom ihåg att skicka med tallrik, bestick och mugg. Vi bjuder på lunch och mellanmål. Packa med matsäck så barnen kan äta lite på vägen ner också innan lunch (ingen godis eller läsk såklart). Vill eleverna ha mobil telefon med sig så är det eget ansvar som gäller. Man får fotografera vissa utställningar. Eleverna får lämna mobilen i bussen som kommer vara låst eller ta med den in i museet men då är det eget ansvar som gäller. Vi kommer gå tillsammans i 2-3 an och vi går i samlad trupp när vi tittar runt på museet.
Vi hoppas på en toppendag imorgon!

Organisation Lå 18/19

Hej här kommer ett brev från Helene.

Hej på er!
Nu börjar läsåret gå mot sitt slut och en förhoppningsvis varm och skön sommar är på intågande.
Jag har nu planerat färdigt för organisationen läsåret 18/19 och den kommer se ut så här:
Fritidshemmet: Annika Jonsson, Sara Erlandsson, Karin Persson, Evis Elofsson och Jessica Linzie.
Åk 1: Jeanette Olsson
Åk 2: Linda Hägg och Rasmus Lindström
Åk 3: Kristina Westberg
Åk 4-6: Vickis Johansson, Anne Sjöström, Lena Lockbacken, Sarah Vedin, Marie Lindy, Marianne Åkerlund och Mattias Lindblom

Vänliga hälsningar Helene Morin, rektor och förskolechef

21/5

Hej!
Jag håller på att planera tillsammans med fröknarna i åk två på Granberg att barnen ska få träffa sina brevkompisar. Allt är inte bekräftat med bussar men vi räknar med att vi ska åka in till Bollnäs, Granberg och träffa dem torsdag den 7/6. Det finns dock ett problem. Enda chansen för oss är att åka in med 78:an som går från skolan 08:05. Barn som åker 78:an vanligtvis går det ju bra för men de andra barnen som åker med er föräldrar till skolan, går/cyklar själva eller åker Bollnäs Buss behöver vara där till senast 08:00. Jag hoppas att ni kan lösa det på något sätt. Vi äter på Granberg och åker 78:an tillbaka och är åter på skolan 13.45. Sara Erlandsson från fritids kommer att följa med oss.
Jag kommer att skriva en gång till när jag vet att allt med bussar är klart, men vill redan nu berätta så att ni kan planera då det blir en tidigare morgon med start kl. 08.00.

Hälsningar Kristina

2/5

Hej på er!

Här kommer några datum att hålla reda på!

Måndag 14/5 åker vi i klass 1 och 2 till Perers i Växbo och besöker en bondgård på riktigt. (Vi har ju läst/tittat på film om det på skolan).
Därför behövs oömma kläder och helst gummistövlar för besöket. Med tanke på allergier så vill vi att barnen ska ha med sig ombyte och plastpåse att lägga bondgårds skor/kläder i. Vi åker buss dit när skolan börjar på morgonen och kommer tillbaka till skolan till lunch. Sista timmen är vi som vanligt på skolan.

Torsdag den 31/5 åker hela skolan F – 6 på studieresa till Naturhistoriska i Stockholm.
Den dagen kommer att bli extra lång och barnen blir därför kompensationslediga följande dag (fredag den 1/6). Ni som har barn som åker skolskjuts till eller från skolan får räkna med att ordna skjuts till skolan själva då vi kommer att åka före ordinarie bussar och även kommer hem sent. Mer info kommer längre fram.

Tisdag den 5/6 kommer vi att ha en dag som 6:an anordnar för åk 2-5. Info kommer senare.

Onsdag den 13/6 har vi avslutning på morgonen vanlig tid i Rengsjö kyrka.

Hälsningar Kristina

26/4

Hej! Vidarebefordrar ett brev från Dedde ang blockflöjtsundervisningen imorgon som han vill flytta till kl. 08.10 på morgonen. /Kristina

Hej. På grund av rådande omständigheter måste jag ändra tiden på FU (Blockflöjtsundervisningen) Då stora delar av Rengsjö skola nu har flyttat sin undervisning till Granberg måste även jag ha undervisning i musik med 4:or och 5:or där. Dessvärre innebär det att detta sker precis under samma tid som blockflöjtsundervisningen vanligtvis sker i Rengsjö. Det finns dock en tillfällig lösning på situationen. Jag kan erbjuda att flytta tiden till kl 08.10 på fredagar, precis innan skolan börjar. Som det ser ut är det den enda lösningen. Alternativet är tyvärr att ställa in blockflöjtsundervisningen. Hoppas att det går bra för er att ändra tiden. Mvh Dedde

25/4

Hej!

Karin hälsar att hon i fortsättningen vårterminen ut anpassar idrotten så barnen varken behöver ombyte eller duscha. Det pga vattenskadorna i idrottssalen.
Jag har skickat hem en ma-läxa 2:ans multiplikationstabell. Jag kommer att fortsätta med en likadan med 3:ans tabell till nästa vecka.
Läsläxan de har fått hem ska tillbaka om två veckor då det är röd dag på tisdag nästa vecka. OBS lovdag på måndag!

Hälsningar Kristina

10/4

UTBILDNINGSKONTORET
Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-04-10

Information till vårdnadshavare på Rengsjö skola

Åk 4 – 6
Inventering av ersättningslokaler
Kommunens Fastighetsgrupp har tillsammans med rektor och personal inventerat alternativa undervisningslokaler pga vattenläckan. Tyvärr har inga lämpliga godkända lokaler för undervisning hittats i närområdet. Därför har de även tittat på skollokaler i Bollnäs; på Ren (Höghammar) och Gärdet (Alir), samt på Granbergsskolan.

Granbergsskolan
Det klart bästa alternativet bland dessa var Granbergsskolan. Där finns en bra utemiljö och samlade lokalytor anpassade för undervisning. De övriga eleverna på skolan tillhör samma åldersgrupp och det finns god tillgång till internettuppkoppling, vilket är nödvändigt för undervisning och genomförande av nationella prov för åk 6 bl.a.

Målet är att eleverna skall vara på plats redan på måndag nästa vecka, dock senast tisdag. De kommer att behålla de lärare som undervisat dem tidigare.

Skolskjutsar
Personal kommer inledningsvis att finnas med på bussen till och från skolan och elevernas schema kommer förskjutas 20 minuter framåt (dvs senare start och sluttider) för att anpassas till bussar.

Morgon:
De elever som har skolskjuts med Bollnäs Buss och med linje 78 åker den skjutsen till Rengsjöskolan i vanlig ordning. De elever som inte åker skolskjuts kommer till Rengsjöskolan som vanligt. En gemensam buss med samtliga elever åker från Rengsjöskolan till Granbergsskolan. Bussen avgår 08.20.

Eftermiddag:
På eftermiddagen går det två bussar till Rengsjö. Bussarna avgår från Granbergsskolan 15.10.
Den mindre bussen ska de elever som normalt åker med Bollnäs buss åka med. Den trafikerar Yxbo-Västerböle-Berga-Björtomta- Knyssla-Glössbo och Österböle.
Den stora bussen går till Rengsjö skola och därefter mot Växbo (ersätter linje 78)

Kommunen har valt att använda två bussar för att minska restiderna för eleverna.

F klass – Åk 3
Samtliga ovanstående elever inklusive Fritids blir kvar på skolan i befintliga lokaler, i fullgott skick.

Tack vare snabb upptäckt av vattenskador har Fastighetsgruppen redan nu kunnat påbörja renoveringsarbetet och begränsa skadorna, så att alla aktuella elever skall kunna fortsätta på Rengsjöskolan igen efter sommarlovet.

UTBILDNINGSKONTORET
Barn- och utbildningsförvaltningen

Med vänlig hälsning

Agneta Persson
Verksamhetschef För- och grundskola

Helén Morin
Rektor För- och grundskola

6/4

UTBILDNINGSKONTORET
Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-04-06

Information angående vattenläcka på Rengsjö skola

På grund av den snörika vintern har vatten börjat läcka in från taket i en begränsad del av byggnaden. Personal från Fastighetsgruppen finns på plats för att se över alla tak och förebygga ytterligare skador.

Skolan räknar med att under måndagen ändå kunna ta emot alla elever, genom att se över befintliga lokaler.

Under fredagen har kommunen inventerat alternativa undervisningslokaler för de äldre barnen, både i närområdet och i Bollnäs. Dessa kommer att behöva användas fram till sommarlovet.

När beslut är fattat meddelas vilka lokaler som utgör det bästa alternativet och som kan användas fram tills skolan åter är i fullgott skick.

Berörda undervisningsgrupper kommer då att få ytterligare information.

UTBILDNINGSKONTORET
Barn- och utbildningsförvaltningen

Med vänlig hälsning

Agneta Persson
Verksamhetschef För- och grundskola

Helén Morin
Rektor För- och grundskola

© 2018 rengsjo2

Tema av Anders NorénUpp ↑