15/3

Hej!

Så har det gått nästan en hel vecka efter sportlovet.
Vi jobbar vidare med addition och subtraktion. Jag försöker ge dem verktyg i hur de kan räkna enklare vid huvudräkning. Ett tips är att om man kan ”tvillingarna” som de har haft i läxa så kan man också t.ex. 7 + 8 då man kan tänka tvillingen 7 + 7 och en till. Förklarar även att man kan fylla på till hel tia och sedan resten. T.ex. 8 + 5 så fyller man på 2 till 10 och då har man ju 3 kvar dvs 13. Vi har också börjat nosa på uppställning med minnessiffra vid addition och lån vid subtraktion. Det kommer vi att repetera många gånger för att befästa.
Jag har gett barnen en digital läxa idag som kan göras på dator, padda, eller telefon bara man har internetuppkoppling. Adressen är: www.elevspel.se
Barnen har gjort det i skolan så de vet hur man gör. De har alla ett eget lösenord och användarnamn som de har fått hem på en lapp idag. Jag har skapat uppdrag i matte åt dem där. Jag vill att de går in där och gör uppgifter många olika dagar för att träna vidare på huvudräkning. Som lärare kan jag gå in och se hur mycket de har tränat så ingen kan lura mig. 🙂 Jag kommer att kolla av hur det har gått i slutet på nästa vecka.

Barnen har fått brevvänner och håller på att skriva brev till åk. 2 på Granberg. De är 29 stycken i den klassen!!!

Vi kommer att fortsätta lite till med religion och rikta in oss på kristendomen så här inför påsk, och barnen kommer även att få se ett dockspel om påsken som kyrkan anordnar för barnen i 2:an. Det kommer att visas i vår fina kyrka (Rengsjö så klart) nästa onsdag.
Förvarnar redan nu om att barnen kommer att få sluta efter lunch på skärtorsdagen.

Avslutar med en hälsning från Rengsjö skola och förskolas föräldraråd. De hälsar att det är föräldrarådsmöte på onsdag den 21/3 kl. 18.30 i kombisalen på skolan. Alla är välkomna.

Hälsningar Kristina

27/2

Hej därhemma!

Vi hade en härlig dag på Bolleberget trots att inte solen sken.

Den här veckan har barnen redovisat sin forskning som de arbetat med två och två. De fick tidigare välja fritt bland urtidsdjuren och det blev en jättebra spridning. Allt från människoapa, flygödlor, urtidsvalar, sabeltandad tiger, olika sorters dinosaurier och fossiler. Alla har jobbat efter bästa förmåga och de har hjälpt varandra.

Vi kommer att fortsätta lite till med religion men nu ska vi knyta an lite mer till kristendomen.

I matte håller vi fortfarande på med geometri. Lite svårt forfarande att komma ihåg skillnaden mellan kvadrat och rektangel. Fråga gärna därhemma och låt dem beskriva.
TIPS! Det är förbjudet att säga att den har fyra ”kanter”! det heter sidor. Just det är det väldigt noga med på nationella proven i matte i 3:an. Försöker att träna in det redan nu. 🙂
Jag kommer att skicka hem en matteläxa imorgon onsdag. Den behöver inte vara tillbaka förrän efter lovet, v 11. Den tränar ”tvillingarna” t.ex. 6+6 7+7 osv. Tanken är att de ska göra en rad varje dag och träna. Jag vill att de ska kunna säga/skriva rätt svar direkt utan att sitta och fundera. Hjälp gärna ditt barn genom att förhöra.

I svenska jobbar vi med gengren dikter.
Som jag skrev i förra brevet så skickar jag inte med någon läsläxa över lovet (v. 10), men hoppas att ni kan puffa lite för spontanläsning under lovet. Ju mer träning desto bättre läsflyt och läsförståelse får ditt barn.

Ha en bra fortsättning på veckan!

Hälsningar Kristina

Måndag 19/2

Hej!
Som ni alla har sett så har vi friluftsdag på Bolleberget på torsdag.

I fredags så skickade jag hem en matteläxa där man tränar på att använda 10-kamraterna även på högre tal såväl plus som minus. Bra om den är tillbaka till på onsdag denna vecka. Jag kommer att fortsätta att skicka hem matteläxor för att träna huvudräkning. Förhör gärna där hemma så att det ”sitter i ryggmärgen”. Det har de nytta av när de ska jobba här i skolan.

Som vanligt så är det ett nytt kapitel i läsläxa till varje tisdag. Det är kapitel 17 till imorgon och kapitel 18 till vecka 9. Sedan gör vi uppehåll under sportlovsveckan (vecka 10).

Vi håller på att avsluta temat Jordens utveckling. Idag handlade det om däggdjurens tid.

I svenska jobbar vi med dels att läsa texter och få förståelse för vad texten handlar om, även sådant man kan förstå ”mellan raderna”. Jag har börjat bli petig med att de inte ska blanda stora och små bokstäver när de skriver själva för hand då ett av målen i svenska i bl.a. nationella proven för 3:an är att skriva meningar med stor bokstav i början och avsluta med punkt. Vidare arbetar vi med ord som rubrik, styckeindelning, inledning, avslutning mm. när vi läser texter. Så småningom ska de själva kunna använda sig av det när de skriver egna texter.

Ha en bra fortsättning på veckan!

Kristina

12/2 -18

Hej därhemma!
Jag har haft en lite längre sjukskrivningsperiod och det är därför jag inte har skrivit på några veckor.

Före helgen skickade jag hem en lapp angående friluftsdag på Bolleberget nästa vecka. Den ska vara tillbaka till imorgon tisdag.

Påminner om att ditt barn ska ta med läsläxan imorgon tisdag. Det är kapitel 16 nu. Vi fortsätter med kapitel 17 nästa vecka.

Vi har precis skrivit brev till åk 2 på Granberg som vi kommer att brevväxla med. Barnen har fått i uppgift att ta reda på sin adress om de inte kan den redan.

Efter jul har barnen lärt sig lite om världsreligionerna. Vi ska försöka att avsluta det området den här veckan. Samtidigt håller vi också på med jordens utveckling. Vi ska stanna upp och lära oss mer om dinosaurier.
I matte jobbar vi med avrundning av tal och sannolikhet just nu.

Ha en bra fortsättning på veckan!
Hälsningar Kristina

Vanlig skoldag imorgon fredag 2/2

Skola, fritids och förskola kommer att vara öppna för ordinarie verksamhet igen imorgon fredag den 2/2.

Kristina

Kristinas telnr: 070-7408660

Skolan inställd i morgon torsdag!

Det har kommit direktiv från beredskapen i Bollnäs att de utifrån säkerhet för elever och personal på grund av det väntade tilltagande ovädret, beslutar att stänga förskola, fritids och skola i morgon (torsdag1/2) i Rengsjö.

Det vore bra om ni som ser det här kan ordna en telefonkedja för 2:an då jag är hemma sjukskriven och inte har klasslista med telefonnr här hemma. Det skulle också vara bra om ni kan sms:a mig att ni har sett meddelandet och från vem så jag vet att ni har blivit informerad.

Snöiga hälsningar

Kristina

Fredag 19/1

Hej!

Den här veckan har vi börjat jobba med ”Jordens urtid”. Vi har startat vid ”Big bang” och kommer under de följande veckorna att jobba vidare med jordens utveckling fram till däggdjurens tid. Samtidigt har vi också religion. Fråga gärna hemma vad det ordet betyder. De kommer att få lära sig lite grann om våra stora världsreligioner men vi kommer att prata mest om kristendomen.

I matte försöker vi att avsluta höstterminens bok och de som har kvar jobb i den har fått i uppgift att jobba hemma. Jag har påmint under veckan för att de ska slippa helgjobb men flera har glömt och lagt tillbaka boken i lådan. Hoppas att de som behöver har tagit hem. Det är lite svårt för mig att påminna vissa dagar då jag endast avslutar dagen med dem på måndagar och onsdagar. Bad Myran påminna som har dem sista timmen idag. Jag tänker börja med vårterminens bok på måndag och de som har kvar får jobba lite parallellt med båda matteböckerna.

Vi har också återupptagit läsläxan på tisdagar. Viktigt att läsa flera gånger under veckan för att öka på läsflyt och läsförståelse. Då jag inte har så mycket hjälp pga att det är en liten klass så har jag inte möjlighet att lyssna på läsläxan andra dagar än tisdagar då Annika Jonsson är i klassen under den tiden jag lyssnar på barnen. Det är därför jätteviktigt att ditt barn får hjälp med att läsläxan kommer med till skolan just den dagen. Jag har också förklarat för barnen att om man av någon anledning inte har med läsläxan så kan man inte strunta i den eller ta samma kapitel nästa vecka igen. Hoppar man över ett kapitel så missar man handlingen. Läser man samma två veckor så hamnar man i otakt med de övriga i samma grupp. Man måste alltså läsa i kapp vare sig man glömt eller är sjuk. Blir det tungt får ni självklart hjälpa till med läsningen så att de inte missar sammanhanget.

Nu på tisdag har Cirklarna idrott inne.
På torsdag gör vi ett nytt försök med friluftsdag på Sävstaås. Se hemskickad lapp.

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Kristina

9/1 -18

Hej på er och god fortsättning på det nya året!

Det var meningen att jag skulle ha skickat ut en hälsning om god jul sista dagen, men under fm så började jag att frysa våldsamt och må dåligt. Bet ihop sista timmen och sa till barnen att vi hoppade över den annars obligatoriska julkramen. Tur var väl det för jag fick influensan och större delen av lovet har gått åt till att kurera mig. Som jag mådde på to em så fanns tyvärr inte någon tanke om att blogga.
Imorgon onsdag 10/1 börjar barnen igen.
Det är vanlig skoldag imorgon och barnen kommer då att få träffa en ny klasskamrat som heter Wilmer.

Ha det bra!

Hälsningar Kristina

18/12

Friluftsdagen idag är inställd på grund av så många sjuk personal. Det är vanlig skoldag på skolan.

mvh Kristina

© 2018 rengsjo2

Tema av Anders NorénUpp ↑