v 11

Då har första veckan efter sportlovet gjorts!

Den här veckan jobbade vi med fysik på NO lektionen. Vi pratade om friktion och alla fick prova på olika sätt att ta sig ner för en snöhög. Att bara åka på rumpan gick inte så bra men när de fick en plastpåse, stjärtlapp och en madrass så gick det genast mycket bättre.

I tisdags fick vi åka till Bollnäs och gå på teater. Den hette tidsfördriv och det var både musik och akrobatik i den. Vi fick åka till Björktjära skola och titta på den!

När vi hade SO idag pratade vi om högtider på sommaren och på hösten. Vi tittade på hur man firade midsommar på Saltkråkan och på två korta filmer om sommarens högtider och höstens högtider. På Grej of the day var det Burj Khalifa som var världens högsta byggnad. Visste ni att det finns en utsiktsplats på 555 meters höjd i den?!.

En hälsning från Rengsjö föräldraråd:

På onsdag den 21/3 kl. 18.30 är det föräldrarådsmöte för Rengsjö skola och förskola. Det äger rum i kombisalen på skolan. Alla föräldrar är välkomna!

Nästa vecka kommer att se ut på följande vis:

Måndag: Bild och musik

Tisdag: Cirklarna inne idrott med ombyte. Efter långrasten ska vi titta på en teater i vår egen gympasal.

Onsdag: Simskola och läsläxa för trianglarna kapitel 17. På kvällen 18.30 är det föräldrarådsmöte i Kombisalen på skolan. Alla föräldrar är välkomna!

Torsdag: Trianglarna inne idrott med ombyte och läsläxa för cirklarna kapitel 17

Fredag: Grej of the day.

Nu önskar jag er alla en trevlig helg!

 

 

V 9

Då var även denna vecka slut! Det har varit mycket sjukdomar denna vecka även jag har varit hemma! Förkylningar härjar på hela skolan så det är inte konstigt!

Eftersom vi har arbetat med Big Bang och livets uppkomst samt dinosaurier och de första däggdjuren på So lektionerna under några veckor så hade vi religion idag där jag berättade hur kristendomen anser hur jorden kom till och livets uppkomst! Vi jämförde även de tre stora religionerna Kristendom, judendom och islam. Alla religionerna har saker gemensamt och det är att de har heliga skrifter, heliga hus, symboler och vilodagar!

På Grej of the day handlade det om pyramider!

Nästa vecka är det sportlov och jag hoppas att alla får ett bra lov!

Veckan efter lovet ser ut så här:

Måndag: Bild och musik

Tisdag: inneidrott med ombyte för cirklarna

Onsdag: Simskola för alla och läsläxa för trianglarna kapitel 16

Torsdag: inneidrott för trianglarna och läsläxa för cirklarna kapitel 16

Fredag: Grej of the day

Trevlig helg och ha ett riktigt bra lov!

v 8

Tänk att vi hade tur med vädret igen när vi var till Bolle! Fantastisk dag och det var full aktivitet hela dagen. Madrass i pulkabacken, längdskidor på skidstadion och en massa slalomåk i slalombacken. Alla var trötta i bussen på väg hem men nöjda!

I onsdags hade vi belöning då de äntligen fått ihop 10 stjärnor. Vi började titta på en film som heter Rickard, storken! Den handlar om sparven Rickard som blir omhändertagen av en storkfamilj och han tror att han är en stork. När storkfamiljen ska flytta till ett varmare land över vintern får inte Rickard följa med men han vill dit och han träffar nya vänner som hjälper honom till Afrika. En lite spännande film som handlar om oväntad vänskap. Vi fortsatte att titta klart på den idag. Nu är det bara att börja om med samlingen av stjärnor.

Det blev ingen läsläxa igen för cirklarna p.g.a. friluftsdagen men det är bara att fortsätta med ett kapitel till!

Nästa vecka är en vanlig vecka!

Måndag: Bild och musik

Tisdag: Inne idrott för cirklarna. Ombyte med

Onsdag: Simskola och läsläxa för Trianglarna kapitel 15

Torsdag: Idrott för trianglarna, ombyte med och läsläxa för cirklarna kapitel 15

Fredag: Grej of the day

Jag vill bara påminna om att ni ska lägga in frånvaro för era barn på skolplatsen när de är hemma och är sjuk.

Tack och hej!

Trevlig helg!

v 7

Den här veckan avslutade vi med många frånvarande. Några sjuka och andra lediga!

Idag gjorde vi nya klassrumsregler tillsammans. Detta gjorde vi för att få dom att tänka efter hur vi ska ha det i klassrummet då det har varit rörigt och pratigt i klassrummet under en tid. Många bra saker kom de fram till bl.a. att man räcker upp handen om man vill säga något och inte bara ropa rakt ut. Sitta på stolarna och inte åla på golvet var en annan sak. Konsekvensen om man inte följer reglerna blir att man får gå ut från klassrummet i fem minuter och fundera på vad man har gjort. Vi har även bestämt att om man svär i klassrummet får man vara inne på rasten en stund och vässa pennor.

Vi har även hunnit att göra fina ugglor idag!

Nästa vecka kommer den efterlängtade Bolledagen. Vi kommer att åka dit torsdagen den 22/2 med bussar runt 8.30 på morgonen och bussarna tillbaka från Bolle går ca 13.15. Tillbaka på skolan ca 13.40. Vi kommer att servera hamburgare med bröd till lunch samt mjölk (ta med en mugg att dricka ur). Ni får gärna skicka med lite extra matsäck och dryck (inte läsk, godis eller snacks). Det kommer att finnas grillar tända om man vill grilla t.ex. korv. Extra vantar kan också vara bra att skicka med. Hjälm är obligatoriskt i backen.

Så här ser nästa vecka ut:

Måndag: Tema arbete med 2:an

Tisdag: Cirklarna idrott inne. Ombyte med.

Onsdag: Simskola och trianglarna har läsläxa kapitel 13

Torsdag: Friluftsdag Bolle

Fredag: Grej of the day och månadsmys.

Eftersom det är friluftsdag på torsdag så får cirklarna inte läsa upp sin läsläxa utan de fortsätter att läsa kapitel 14 till veckan efter.

Trevlig helg!

Friluftsdagslappen

Vill bara påminna om att friluftsdagslappen måste lämnas in imorgon! /Karin

v 6

Nu var det fredag igen! Den här veckan har verkligen gått fort! Tyvärr så har det blivit lite pratigt igen i klassrummet men vi jobbar hårt med det! Mina förhoppningar är att det ska lägga sig ganska snart!

Idag har jag skickat hem en lapp om den kommande Bolle friluftsdagen.

Fyll i lappen så fort som möjligt och skicka tillbaka senast den 13/2 Om era barn ska åka slalom så ser jag gärna att de har en vuxen med sig! Det är deras säkerhet jag tänker på.

Så här ser nästa vecka ut:

Måndag: Fortsatt temaarbete på SO om dinosaurier

Tisdag: Uteidrott för cirklarna. Behövs inte ombyte

Onsdag: Simskola, trianglarna läsläxa kapitel 13 och friluftsdagslappen ska lämnas in

Torsdag: Uteidrott för trianglarna. Behövs inget ombyte. Cirklarna läsläxa kapitel 13

Fredag: Grej of the day

Trevlig helg!

v 5

Nu var denna snöovädersvecka slut! Efter en snöig torsdag så kunde vi hålla skolan öppet som vanligt idag.

Eftersom det har varit stängt på skolan  var det några stycken som inte hann räkna klart i matteboken idag. Vi ska börja med en ny del i boken nästa vecka! Därför har de som inte hunnit klart fått läxa över helgen. Kolla med era barn om de fått läxa eller inte!

Cirklarna har inte fått läsa upp sin läsläxa på två veckor. Det beror på att vi hade friluftsdag förra veckan och de här veckan var det ju som sagt stängt! Ni fortsätter att läsa nästa kapitel till nästa vecka!

Så här ser nästa vecka ut:

Måndag: SO tema med 2:an

Tisdag: Skridskoidrott för cirklarna

Onsdag: Simskola! Glöm inte badkläder och frukt! Trianglarna läsläxa

Torsdag: Skridskoidrott för trianglarna. Läsläxa för cirklarna Kapitel 12

Fredag: Grej of the day

Trevlig helg!

 

Skolan öppen imorgon

Imorgon kommer skolan att vara öppet som vanligt!

Mvh Karin

I morgon torsdag

Så som läget ser ut nu så håller skolan öppet som vanligt imorgon! Om det ändras skickar jag ut den informationen på bloggen!

Mvh Karin

Simskola

Vill bara påminna om att det är simskola imorgon! Skicka gärna med en frukt till efteråt!

Mvh Karin

© 2018 rengsjo1

Tema av Anders NorénUpp ↑