Onsdag 21/2 har vi vinteraktiviteter på Granbergsskolan för åk F–6 samt grundsärskolan.

Välj bland aktiviteterna nedan. Barnen får hamburgare och dryck av skolan, men de får gärna ha med sig egen matsäck också. Buss går från skolan kl. 8.30. Samling på Bolle kl. 8.50. Skidor och stavar ska vara hopbuntade och märkta med namn. Samling på Sävstaås kl. 9.00. Bussen går tillbaka till skolan kl. 12.00 från Sävstaås och kl. 12.30 från Bolle. Skolskjutsarna går hem kl. 13.00 för alla skolskjutsbarn. Ni som kan får gärna skjutsa era barn själva. Slalomutrustning går att hyra på Bolle för 100 kr.
Pengar för liftkort och ev slalomutrustning tas med till skolan senast 5/2

Anmälan via denna länk  Fyll i klass, namn, aktivitet (och liftkort, buss, specialkost om det behövs. Om ert barn får stanna kvar till 16 på Bolle vill vi också ha ett kryss, ingen personal kvar efter 13:00)

1. BOLLEBERGET – UTFÖRSÅKNING

Nybörjare i år F-2 bör ha en vuxen med. Årskort gäller.
Barn under 8 år åker gratis, för övriga kostar det 60 kr (Gäller även medföljande förälder)

2. BOLLEBERGET – LÄNGDÅKNING

Medtag egna skidor.

3. SÄVSTAÅS – SKRIDSKOÅKNING.

Egen utrustning. Skridskoåkning inne och ute. Klubba får användas på bandyplanen ute.

4. HÄNGSJÖN – PULKAÅKNING (endast för F-2 samt grundsärskolan)

Medtag egen pulka/snowracer och hjälm. Samling på skolan kl 8.00, gemensam promenad fram och tillbaka till skolan.

5. HÄNGSJÖN – PIMPLING

Medtag egen utrustning (Isborr finns på plats). Samling på skolan kl 8.00, gemensam promenad fram och tillbaka till skolan.

Då är vi igång med vårterminen och det går bra för barnen. Vi märker lite på barnen att det är en omställning att gå från jullov till hela skolveckor. Vi kommer att fortsätta att erbjuda barnen längre lunchrast på måndag (22/1) och torsdag (25/1) även den kommande skolveckan eftersom vi ser att barnen verkligen uppskattar att få åka skridskor på rasterna. Från och med vecka 5 kommer barnen ha att skridskor på idrottslektionerna (tisdag och fredag) och då kommer vi inte förlänga några lunchraster.

 

I början av veckan (måndag eller tisdag) skickas det hem information och anmälan om den kommande friluftsdagen onsdag 21/2. Anmälan om vad ert barn väljer att göra under denna dag måste lämnas till skolan
senast tisdag 30:e januari.

 

Från och med måndag 29/1 ska hela skolan börja med morgongympa varje dag direkt kl.8:00 på morgonen. Detta medför att det är oerhört viktigt att barnen är här och redo att starta sin skoldag kl.8:00. Morgongympan är endast en kort stund, ca 5 min.

Veckonytt vecka 4

Vecka 4

Tis. 23/1          Idrott inne – ombyte. Läsläxan tillbaka till skolan och ny läsläxa hem. Skrivläxa tillbaka till skolan.

Annelie på kurs.

 

Ons. 24/1         Ny skrivläxa hem som ska tillbaka till skolan tis. 30/1.

 

Tors. 25/1         Barnen får vaccinationsspruta hos skolsköterskan.

 

Fre. 26/1          Idrott inne – ombyte.

Vi har tillsammans med barnen i torsdags på klassrådet kommit överens om att barnen kommer att ha speciella raster då de får åka skridskor. Vi kommer att förlänga dessa raster med ca 15 min så att barnen verkligen hinner åka något innan man ska in på lektion igen.

Till kommande vecka har vi bestämt att man får åka skridskor på lunchrasten på måndagen 15/1 och torsdagen 18/1.

Hej och välkomna tillbaka!

Hoppas ni har haft ett skönt jullov och vi ser framemot en ny termin som går mot ljusare och varmare tider.

 

Nyheter för terminen är att vi kommer att börja sopsortera allt i klassrummen. Vi kommer att dela upp matavfall för sig, papper för sig och sedan ha ytterligare en behållare för övrigt avfall. Varje fredag kommer veckans barn få hjälpa till att sortera behållaren för övrigt avfall på våra sopstationer i korridorren. Låt barnen gärna få dela med sig av sin nya kunskap kring detta ämne och kanske ”smitta” er att börja sopsortera hemma också.

 

En annan nyhet för läsåret är att vi startar med programmering igen. Eleverna kommer att få prova på olika former av programmering bl.a. via bluebot och ipads.

 

Veckonytt vecka 3

Vecka 3

Tis. 16/1           Idrott inne – ombyte. Läsläxa hem. Skrivläxa tillbaka till skolan. Vikt- och längdkontroll hos skolsköterskan.

 

Ons. 17/1          Ny skrivläxa hem som ska tillbaka till skolan tis. 23/1.

 

Fre. 19/1           Idrott inne – ombyte. Skolsköterskan kommer och informerar om vaccinationssprutan, sprutan kommer att ges torsdag 25/1.

Barnen gjorde två fantastiskt fina luciaframträdanden och vi vill tacka alla familjemedlemmar och övriga närstående som gjorde luciakvällen så trevlig! Pengarna som kom in för luciafikat kommer vi att göra något trevligt tillsammans med barnen under vårterminen.

Nästa vecka kommer det inte blir så mycket arbete utan vi kommer att pyssla en del eftersom pysseldagen är på måndagen och under tisdagen och onsdagen blir det bl.a. underhållning i form av konsert och julshow. Avslutningen för höstterminen hoppas vi blir en riktigt trevlig julfest! Barnen har verkligen gjort sig förtjänta av ett riktigt skönt jullov och vi önskar er alla en riktigt god jul!

Den digitala julkalendern som barnen har spelat in finns som sagt på klassbloggen och vi fortsätter att titta på den med spänning under våra morgonsamlingar.

 

Veckonytt vecka 51

Vecka 51

Mån. 18/12        Pysseldag!

 

Tis. 19/12          INGEN IDROTT. Kulturskolan kommer och spelar en julkonsert.

 

Ons. 20/12        Julshow under skoldagen och julfest på kvällen mellan kl.18-20.

Hjälp Granbergsskolan att samla in pengar till Musikhjälpen.

musikhjalpen 793B4E0E 1A4C 4AF4 AA02 43DAD26ED123 2669 00000421265B2B94

Välkommen till insamlingen Granbergsskolan. Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Mörkertalen är enorma eftersom det ofta sker i det dolda på internet där få av brotten upptäcks. För många som lever i fattigdom finns inga andra alternativ till försörjning än att sälja sin kropp och sexhandeln med barn har blivit en växande miljardindustri. Musikhjälpens tema 2017 är därför Barn är inte till salu.

Nu är vi framme vid luciaveckan och barnen har gjort ett fantastiskt arbete under repetitionerna och de börjar bli lite smått nervösa inför deras uppträdanden.

 

Nu på torsdag den 14:e december efter luciafikat kommer vi verkligen få lite extra julstämning eftersom vi då ska påbörja vårt julpyssel för att sedan fortsätta nästa vecka på måndagen.

 

Det kommer även i år att ordnas en julshow för skolans elever och den kommer att hållas den sista skoldagen innan jullovet, dvs. onsdagen 20/12. På kvällen samma dag är det den årliga julfesten på skolan mellan kl.18-20, se nedan.

 

Den digitala julkalendern som barnen har spelat in finns som sagt på klassbloggen och vi fortsätter att titta på den med spänning under våra morgonsamlingar.

 

Veckonytt vecka 50

Vecka 50

Mån. 11/12         BORAB kommer på besök och informerar om sopsortering eftersom det införs efter årsskiftet.

 

Tis. 12/12          Idrott inne. Läsläxan till skolan INGEN läsläxa hem. Skrivläxan till skolan, INGEN skrivläxa hem.

 

Ons. 13/12         Luciakväll i aulan kl.18:00. Barnen samlas kl.17:40 i klassrummen, gärna färdigklädda. Glöm inte fikapeng.

 

Tors. 14/12        Lucia för skolan. Barnen får gärna vara färdigklädda när de kommer på morgonen.

 

Fre. 15/12         Idrott inne. Genrep för Julshowen för berörda barn.

 

Julfest

Inbjudan som PDF

Onsdag 20/12 klockan 18-20 har vi vår traditionella julfest!

Alla barn bjuds på korv med bröd och dryck.

Årskurs 6 har kiosk där det finns möjlighet att handla godsaker.

Vi hoppas på att få träffa så många elever som möjligt och att vi ska få en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Efter julfesten är det jullov från skolan, fritids har öppet som vanligt. Vi hälsar alla välkomna tillbaka till vårterminen som startar onsdag 10/1 klockan 8.00 enligt ordinarie schema.

 

 

 

 

 

 

 

Inbjudan till luciakväll

Onsdagen den 13:e december vill vi bjuda in elevernas nära och kära, såsom föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar och andra nära bekanta, till klassens luciafirande. Eleverna kommer att sjunga några sånger och efteråt kommer det att bjudas på fika i form av bröd som eleverna själva bakat och pepparkakor. Det kommer att finnas möjlighet att ge en valfri slant för fikat och dessa pengar kommer att gå direkt tillbaka till eleverna. Vi kommer att göra något extra för eleverna med pengarna så ge gärna en generös peng. Alla barn blir bjudna på fikat.

Plats: Aulan (luciafirandet) och skolans matsal (fika).

Tid: kl.18:00. Det är samling för barnen kl.17:40 i klassrummen, vi räknar med att barnen är färdigklädda hemifrån.

 

Varmt välkomna önskar eleverna, Kerstin och Annelie

 

OBS!
Eftersom vi har luciafirandet för skolans elever direkt på torsdag morgon (14/12-17) kommer det finnas möjlighet att lämna kläderna i klassrummen, men vi ser gärna att barnen är färdigklädda hemifrån redan på morgonen.

 

 

 

För snart två veckor sedan hade vi vår temadag med inriktning mot ämnet teknik och att bygga och konstruera. Dagen delades upp i tre stationer: adventsljusstake, lego och fritt skapande.

 

Station 1 – Adventsljusstake

Den här uppgiften gick ut på att barnen skulle med hjälp av sockerbitar och lim bygga sin egen adventsljusstake som sedan skulle användas på morgonsamlingen under december månad. Barnen utgick från en på förhand byggd modell vilket innebar att det här uppgiften var styrd då barnen följde tydliga instruktioner.

 

Station 2 – Lego

På den här stationen skulle barnen helt fritt konstruera och skapa något enbart med lego. Det var en ganska fri uppgift förutom att de enbart använde ett sorts material. Barnen lyckades otroligt bra med uppgiften och vi vuxna var väldigt imponerade av deras skapelser.

 

Station 3 – Fritt skapande

Här skulle barnen bygga och skapa helt fritt med hjälp av ett smörgåsbord fullt med olika sorters material, vilket innebar att denna uppgift var den mesta fria och där bara fantasin kunde sätta stopp för skapandet. Det mesta som användes var material som återanvändes såsom mjölkförpackningar, värmeljushållare, kapsyler, glasspinnar, kartonger, toarullar, tändsticksaskar, plastflaskor, tuggummiburkar, konservburkar osv. Men det fanns nytt material också såsom tandpetare, sugrör, garn, tyg, grillpinnar, flirtkulor, papperstallrikar, bakformar, presentsöre, bomull, piprensare m.m. Här är resultatet från några av våra fantastiska barn i klass 2: