Nytt år och nya möjligheter!

 

Vi önskar alla barn varmt välkomna tillbaka till skolan och ser fram emot en givande och intressant termin som antagligen kommer att bli vår sista tillsammans.

 

Inom kort kommer det att läggas ut en länk till en föräldraenkät från skolinspektionen här på bloggen. Vi vill att så många som möjligt tar sig tid att svara på denna.

 

Som det skrevs i det tidigare inlägget från idrott-Erik så kommer barnen inte kunna byta om i omklädningsrummen eftersom de inte är färdigställda. Det innebär att barnen inte behöver ha med sig ombyte men gärna oömma kläder och inneskor.

 

Veckonytt vecka 3

Vecka 3

Tis. 15/1             Idrott inne – INGET ombyte.

 

Ons. 16/1            Sista dag att lämna inte den digitala matteläxan via Bingel.

 

Tors. 17/1           Idrott inne – INGET ombyte. Läsläxan tillbaka till skolan och ny läsläxa hem. Ny digital matteläxa läggs ut på Bingel.

Hej!
Mitt namn är Erik Blom och jag kommer att vara vikarierande idrottslärare för Eva under hennes föräldraledighet. Jag har efter min lärarutbildning arbetat som idrottslärare och har nu drygt 10 års erfarenhet av detta arbete. Jag kommer från Sigtuna Kommun och är just nu igång med att flytta till Bollnäs tillsammans med min fru och mina två barn. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla elever och komma igång med arbetet här på Granbergsskolan.

Eftersom arbetet med renoveringen av duschrummen i idrottshallen inte är klart kommer eleverna inte att kunna byta om och duscha under de första veckorna. Exakt när duschrummen är färdigställa vet vi inte idag. Vi kommer dock att kunna använda idrottshallen och ha lektioner inomhus. Därför börjar vi direkt på onsdag med inomhusidrott för alla klasser enligt samma schema som under höstterminen.

Det vore därför bra om eleverna har på sig oömma kläder och har med sig idrottsskor för inomhusbruk till idrottslektionerna även under den period som duschrummen färdigställs.
Planeringen för idrottsundervisningen är att vi startar inomhus under vecka 2-4, för att sedan åka skridskor under vecka 5-6 och längdskidor under vecka 7. Därefter fortsätter vi inomhus igen.
Kontakta mig gärna på erik.blom@bollnas.se om det är något du funderar över.

MVH Erik Blom

Nu är strax höstterminen och år 2018 slut och jag vill framföra mitt varma tack till alla för det arbete som ni lägger ner varje dag på olika sätt.
Till alla vårdnadshavare: Tack för att personalen och jag får arbeta med Era barn i skolan och för att vi tillsammans visar att skolan är viktig för deras framtida liv.
Till alla elever: Tack för att personalen och jag får följa er en bit på vägen i era liv. Se till att klara skolan, det är en biljett till framtiden!
Till all personal: Tack för att jag har förmånen att få leda en skola med så fantastisk personal som uträttar stordåd varje dag tillsammans med eleverna.

Jag önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

◇ Var snälla mot varandra!
◇ Ta det lugnt och vila!
◇ Var ute en stund varje dag!​​

/Åsa!

Sista veckan är här och det är en kortvecka eftersom barnen slutar redan kl.13:00 på torsdagen och är lediga på fredagen. På torsdagskvällen 20/12 kl.18-20 är det dags för den årliga julfesten och inbjudan till den har lagts ut på bloggen tidigare.

 

Om barnen vill leka på kullen eller åka på isen som har blivit på olika ställen på skolgården måste de ha hjälm på sig. Därför kan det vara bra att ta med en hjälm till skolan och låta den ligga i korgen i kapprummet. Utan hjälm är det förbud mot att vara på kullen eller åka på isen.

 

På onsdagen är det bra om barnen har med sig en kasse eftersom de ska få ta hem allt julpyssel som de har gjort. Bland annat ljuslykta, smällkaramell, julgran m.m.

 

Om barnen vill lyssna klart på julkalendern om Tonje i Glimmerdalen så kan de gå in på följande länk: www.sverigesradio.se/julkalendern

Vi kommer bara att kunna lyssna fram till avsnitt 20 så de sista 4 avsnitten får man lyssna på själv och de släpps varje morgon kl.6:00.

 

Vi vill passa på att önska alla barn en riktigt god jul och ser framemot att ses i januari igen för en ny spännande termin tillsammans!

 

Veckonytt vecka 51

Vecka 51

Tis. 18/12            INGEN idrott.

 

Tors. 20/12          INGEN idrott. Barnen slutar kl.13:00. Julshow i aulan. Julfest kl.18-20.

 

Fre. 21/12           JULLOV!

Torsdag 20/12 klockan 18-20 har vi vår traditionella julfest på skolan! tomte02

Alla barn bjuds på korv med bröd och dryck.  Årskurs 6 har kiosk där det finns möjlighet att handla godsaker. Vi hoppas att alla kan komma och att vi ska få en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Efter julfesten är det jullov från skolan, fritids har öppet som vanligt. Vi hälsar alla välkomna tillbaka till vårterminen som startar onsdag 9/1 klockan 8.00 enligt ordinarie schema. 

Nu är vi framme vid den näst sista veckan innan jullovet och vi börjar få en riktigt härlig julstämning i våra klassrum. Tomtenissen håller oss upptagna med hans finurliga små uppdrag och vi har precis lyssnat klart på de första 7 avsnitten på Barnradions julkalender ”Tonje i Glimmerdalen”. I år valde vi att lyssna på radions julkalender istället för att läsa en julbok tillsammans på läsestunderna. En ny erfarenhet för många av barnen och det har varit väldigt uppskattat hittills. Varje morgon kl.6:00 släpps ett nytt avsnitt på www.sverigesradio.se/julkalendern och eftersom barnen inte går i skolan på lördagar och söndagar får vi tre avsnitt att lyssna på efter helgen men det är bara mysigt. Vill man lyssna varje dag hemma är det helt okej men då måste man vara beredd på att man kommer att få höra avsnitten en gång till i skolan. Medan vi lyssnar på julkalendern har de barn som vill fått färglägga en målarbild över Glimmerdalen.

 

Under veckan som kommer ska barnen få läsa upp sina berättelser för elever på grundsärskolan och i förskoleklass. Det kommer att ske på onsdagen och torsdagen. Vi hör av oss till berörda föräldrar så att vi tillsammans kan påminna barnet att ta med sig sitt gosedjur.

 

På fredagsförmiddagen är det dags för det årliga luciafirandet på skolan och i år är det klass 2 som kommer att stå på scenen och sjunga ljuva julsånger. Efteråt kommer barnen att bli bjuden på ett litet luciafika i sitt klassrum.

 

På onsdagskvällen är det avslutning för de barn som deltagit i ”En frisk generation” och efter årsskiftet är det barnen från klass 2 som får prova på detta. Hoppas att ni som varit med i detta tyckt att det varit värdefullt och roligt!

 

Det har kommit till vår kännedom att det finns skabb på skolan. Var extra vaksamma och kolla era barn och speciellt om barnen tycker att det kliar på kroppen.

 

Kom ihåg att ta med en hushållsrulle som vi ska använda i vårt julpyssel!

 

Veckonytt vecka 50

 

Vecka 50

Tis. 11/12            Idrott inne – ombyte. Fritids går till skogen på eftermiddagen – tänk på att barnen behöver varma kläder, mössa och vantar.

 

Ons. 12/12           Sista dag att göra klart digital matteläxa i Bingel. Avslutning för ”En frisk generation”.

 

Tors. 13/12          Läsläxan till skolan – INGEN ny läxa hem. INGEN ny digital matteläxa. Idrott inne – ombyte.

 

Fre. 14/12           Luciaframträdande i aulan för skolans elever.

Först och främst vill vi tacka för att det kom så många barn och deras nära och kära till öppet hus i onsdags kväll. Riktigt roligt att se så mycket folk! Hoppas ni tyckte det var intressant samt hade en trevlig stund här på skolan.

 

Kom ihåg att göra den digitala matteläxan eftersom det är lite sisådär gällande att den blir gjord och inlämnad. Det har inte varit en enda vecka sedan vi startade med den att samtliga barn gjort och lämnat in den i tid.

 

Under den kommande veckan eller vecka därpå kommer de barn som vill få läsa upp sina gosedjurberättelser för eleverna på grundsärskolan. Vi återkommer med mer info angående vilka barn det kommer att gälla eftersom det är tänkt att man ska få ta med sig själva gosedjuret dagen man ska läsa upp sin berättelse.

 

Kom ihåg att ta med en hushållsrulle som vi ska använda i vårt julpyssel!

 

Veckonytt vecka 49

Vecka 49

Tis. 4/12            Idrott inne ombyte.

 

Ons. 5/12           Sista dag att göra klart digital matteläxa i Bingel.

 

Tors. 6/12           Läsläxan till skolan och sista läsläxan hem innan jul. Ny digital matteläxa läggs ut på Bingel. Idrott inne ombyte.