Välkomna tillbaka!

Efter ett långt och varmt sommarlov så är det nu dags för era barn att börja sexan, jag ser fram emot att få träffa allihopa igen!

På måndag börjar vi vanlig tid, 8.30 och går till 14.10.

Vi har bytt klassrum, det är ”samma” rum fast i mittenuppgången. Vi kommer dela kapprum med femman och bredvid oss har högstadiet sitt arbetsrum.

Första dagen så kommer vi inte ha några lektioner utan, vi ska mest prata ihop oss om läsåret och hur det kommer se ut framöver och sen på tisdag så startar vi lite lätt med några lektioner.

Mer information om hur läsåret kommer se ut kommer senare på terminen.

Trevlig helg! /Lina

Sommarbrev

Snart har jag också sommarlov!

Nu har jag mailat ut era barns omdömen till de mailadresser som är inlagda å Omdömesportalen. Då utvecklingssamtalen låg så tidigt så blev det så att ni inte fått se omdömena för år 5 förrän nu.

Vid skolstart så kommer jag sätta mig med varje elev och göra en framåtsyftande planering inför betyg till jul, sen kommer jag kalla till utvecklingssamtal innan höstlovet.

Har ni frågor och funderingar så får ni gärna höra av er via mail i sommar så lovar jag att svara så fort jag kan, tänker försöka att kolla min mail lite då och då även fast jag är ledig. Adressen är: karolina.olsson@bollnas.se

Innan jag går på ledighet så kommer jag stänga klassens instagramkonto pga GDPR.

Jag börjar jobba igen 13/8 och eleverna börjar 20/8. Om ni vill hålla koll på läsårsdata så gå in på bollnas.se och leta er fram till Arbrå skolas sida, den kommer uppdateras när det närmar sig skolstart.

Tack för det här, nästan hela, läsåret som jag fått med era barn och er, det har varit en omvälvande men rolig resa!

Ha en fin sommar, ät mycket glass och klia inte sönder alla myggbett ni får.

 

Trevlig sommar! /Lina

Föräldramötet & Sommarlov

Tack för ett bra föräldramöte igår!

Det är med glädje jag tackat ja till att fortsätta med klassen nästa läsår. Berättade för klassen imorse och de var alla positiva till det.

Det vi pratade om igår var den positiva resa klassen gjort det här året och jag är oerhört stolt över era barn.

Vi kom överens om att ha utvecklingssamtal innan höstlovet och stämma av läget inför nationella proven och betygen till jul.

Jag kommer skicka ut omdömena den här veckan till de mailadresser som står i Omdömesportalen.

Det pratades även om en kick-off med föräldrar och barn 30/8 kl 17 på Fagernäs, grillning och trevligheter. Emmas mamma Anna-Karin kommer med information när det börjar närma sig och jag kommer även blogga om det.

Vi har haft en lugn dag idag, började med att städa ur bänkarna och sen var vi ute och spelade brännboll, kubb och fotboll fram till lunch. Efter lunchen kollade vi på Madagaskar 2 och sen släppte jag alla 14.15 efter överenskommelse med Therese.

 

Samling utanför kyrkan 17.15 idag, vi ses där!

Allt gott/ Lina

Vecka 24

Nu är jag tillbaka!

Förra veckan har gått bra förutom musiken har jag fått höra, Jolin tyckte om klassen.

Idag avslutar vi alla pågående arbeten och plockar ur bänkarna. Vi var till kyrkan och övade inför skolavslutningen imorgon. 17.15 samlas vi klassvis utanför kyrkan.

På dagen imorgon så kommer vi ha ute-aktiviteter på förmiddagen, städa bänkar och klassrum och efter lunch kollar vi på film. Ingen idrott imorgon. Det är vanlig skoldag till 15.20 som gäller så är det så att nån i klassen behöver sluta tidigare för att vara med på småsyskons avslutning så behöver ni ta ledigt. Det är ok att göra det ikväll på föräldramötet som börjar 18.30 i vårat klassrum. Jag hoppas att så många föräldrar som möjligt kan komma.

Jag kommer blogga en sista gång innan sommarlovet senare i veckan.

Allt gott! /Lina

Inför vecka 23

Nästa vecka är jag ledig hela veckan så min syster Jolin kommer vara i klassen. Hon har hälsat på i klassen idag och fått info och planering. Sjukanmälan kan ni då göra till arbetslagstelefonen på 072-5104561 om ni inte har möjlighet att göra det via Skolplatsen. Jag kommer få information om hur dagarna går men jag hoppas de får en bra vecka med Jolin.

Ingen engelskaläxa nästa vecka.

Idrott på tisdag, utomhus. Kom ihåg att alla är lediga på onsdag.

 

De här två dagarna har det varit stökigt bland killarna i klassen, jag vet inte om det är för att det börjar närma sig sommarlovet eller något annat. Det är attityd mot varandra och mig, de kallar varandra namn och retas. På bildlektionen nu så hade vi en gemensam uppgift, var rätt många snoppar som ritades då. Några kastade flygplan ut genom fönstret. Tänker att det kan vara bra att ni vet om det.

 

Påminner om föräldramötet 11/6 kl 18.30.

På tisdagen, 12/6, tänker jag mig att vi ska städa ur bänkar och ha uteaktiviteter på skolan på förmiddagen och på eftermiddagen så kollar vi på film. Om nån förälder vill komma och vara med så är ni välkomna, meddela mig det innan bara så jag vet.

 

Trevlig helg och trevlig vecka 23!

/Lina

 

Vecka 22

Sista hela veckan för det här läsåret är här.

Idag måndag är vi halvklass då resten är på Furuvik med Kyrkan, så vi har jobbat på förmiddagen och eftermiddagen blev det en film.

Den här veckan är det ingen engelska läxa, däremot så får de hem ett repetitionshäfte med de kapitel vi jobbat med i Matteborgen 5b. Jag har även lagt in ”cheat-rutorna” till varje kapitel med förklaringar hur de ska räkna. Titta gärna igenom häftet tillsammans med era barn, de ska repetera det som de känner sig osäkra på. På torsdag har vi matteprovet.

Ute-idrott denna vecka.

På fredag kommer Jolin och hälsar på och jag ska ge henne all info tills nästa vecka.

Imorrn är Oves sista dag och sen kommer Linus att gå in i klassen fram till sommarlovet.

På onsdag är det vaccination för tjejerna i klassen.

 

Nu jobbar vi på de sista veckorna i skolan!

/Lina

Viktig information!

Just nu är det förbud på att ta med äpplen till skolan då det finns en elev på skolan som är luftburet allergisk mot proteinet i äpplen och det är värst nu under pollensäsongen. INGA ÄPPLEN FRAM TILL SOMMARLOVET!

Jag har kollat upp det här med språkvalet och alla som säger att de valt, hemma eller med mig i skolan är registrerade så ingen i klassen behöver tänka på det mer nu.

På måndag är det många som är på Furuvik med Kyrkan så då tänker jag att vi som är på skolan hittar på något roligt efter lunchen.

På torsdag är det matteprov på alla kapitel vi haft i Matteborgen 5B. Eleverna kommer få hem träningshäften på måndag/tisdag där de kan träna på det de känner att de är svaga på.

Idrott ute nästa vecka, både tisdag och onsdag.

På fredag kommer Jolin och hälsar på i klassen igen, lär känna eleverna lite så hon är förberedd inför vecka 23 då jag är borta.

Ha en trevlig helg och ät mycket glass!
/Lina

Vecka 21

Idag har det varit varmt så sista stunden på dan gick vi ut och lekte lekar och pratade om veckan.

Engelskaläxa må-to som vanligt.

På torsdag har de prov på medeltiden utifrån instuderingshäftet de fick hem förra veckan.

Therese gick idag igenom det sista kapitlet i matten som handlar om geometri och nästa torsdag får de göra ett matteprov som innehåller de vi jobbat med nu under vårterminen.

På onsdag är det ingen idrott utan då får vi besök av en teknikbuss som kommer hålla lektion mellan 12.30 och 14.00.
Idrott som vanligt imorgon utomhus.

Kom ihåg föräldramötet nästa tisdag 29/5 kl 18.00.

Ha en bra vecka! /Lina