Vecka 11

Det känns tråkigt att behöva börja veckan efter lovet med att skriva det här, men idag har det inte varit en speciellt bra dag. På lunchrasten har det flugit snöbollar kors och tvärs, en hel del av dem hamnade på fönstren med vilje från de som kastade. Flera av rastvärdarna sa till, jag var ut och sa till och båda rektorerna var ut och pratade med eleverna men gensvaret var minimalt och det fortsattes kastas snöbollar. Ta ett snack om att man följer reglerna som finns på skolan, ingen snöbollskastning nånstans pga av incidenter som hänt, och att man faktiskt lyssnar och tar till sig på vad de vuxna säger. Händer det igen så kommer rektor Helen att ringa hem.

Det har varit en negativ stämning i klassen under hela dagen, ingen vilja att jobba hos de flesta och sura miner. Ett gäng smet också in i klassrummet under en rast och hämtade sina mobiler, händer det igen så jag kommer jag samla in dem på morgonen och sen in dem i en låda på mitt arbetsrum istället för att de får ligga i mobildagiset i klassrummet. Det kan ni också prata med era barn om.

 

Denna vecka är det ingen matteläxa, de ska istället jobba två och två och göra en undersökning som de ska redovisa på torsdag.

Engelskaläxan är som vanligt till på torsdag, glosor och text.

Idrott är Bollsport inne.

 

Jag hoppas på en bättre fortsättning på resten av veckan.

 

Hälsningar/ Lina

Vecka 9

En vecka kvar till sportlov!

Jag vabbade torsdag och fredag förra veckan och var själv sjuk igår men det har gått bra har jag fått berättat, de har jobbat på bra och friluftsdagen hade varit rolig.

Denna vecka kommer de inte ha någon engelskaläxa då jag var sjuk igår, inte heller kommer de ha någon matteläxa då det är lov nästa tisdag.

Idag har de börjat nytt kapitel i matten, Kapitel 5 som handlar om temperatur och diagram. Vi kommer fortsätta inom det området med en undersökning efter lovet.

Vi har även påbörjat redovisningarna av deras grupparbete inom religion, Judendomen var först ut och de andra 4 grupperna redovisar under veckan.

Jag har börjat sätta ogiltig frånvaro de minuter man är sen in från raster som sedan kommer synas i statistiken på Skolplatsen. Prata gärna hemma om att man går in i tid så jag och de andra i klassen som kommit in i tid inte behöver vänta på att alla ska sitta på sina platser innan jag startar lektionen, det går väldigt många undervisningsminuter i veckan som kan användas till annat än väntan. Jag sätter även de minuter som går när man inte kommer in i klassrummet på morgonen utan hänger i studiehallen även fast jag låst upp klassrummet och klockan är över 8.30.

Nu kör vi fullt race mot fredag och ett välförtjänt lov för oss alla!

Hälsningar/ Lina

Matteläxa & Friluftsdag

Här kommer information om friluftsdagen:

Eleverna börjar 9.15, bussar till respektive ställen avgår 9.30 från skolan. Kommer man i vanlig tid (8.30) med buss så samlas man i klassrummet och tar det lugnt. Då det bara är Bolle och Sävstaås som valts i klassen så lägger jag bara ut info om dessa alternativ.

Skridskor på Sävstaås

Bussen går kl 9:30 från skolan.

Obligatoriskt med hjälm.

Hemresa kl. 14:00

Vuxna från  4-6 som finns på plats är Sussie K, Deeq, Victor.

 

Bollebacken

Buss avgår från skolan kl 9:30.

Packa skidor noggrant så att de blir lätta att bära med sig.

Obligatoriskt med hjälm.

Ni står själva för kostnader för liftkort (60kr) och ev. skidhyra (100kr)

Ni som ska köpa liftkort betalar det på plats.

Bussen går hem kl. 14:40.

Vuxna från 4-6 som finns på plats är Karin, Marie, Anna, Jessica, Ann-Sofie, Ove, Susanne E, Nettan, Klara.

Lappar hem om friluftsdagen kommer imorgon.

 

Idag har de fått nya matteläxan och det är två kluringar som de ska lösa. Hjälp dem gärna lite extra hur de kan tänka kring uppgifterna. Den ska vara inne på tisdag nästa vecka.

 

Allt gott! /Lina

 

Inför vecka 8

Vilken vecka vi gjort, jag är imponerad över arbetsmyrorna jag har i klassrummet!

Igår, fredag, så ändrade jag i schemat så vi hade Bild på förmiddagen och på eftermiddagen överraskade jag dem med film och de fick sluta 15 min tidigare. Det var uppskattat och välbehövligt då de haft det lite tufft nu en sväng med ändringar i gruppen.

Nästa vecka är det friluftsdag på torsdag, 22/2, och de flesta i klassen kommer vara på Bolle. Mer info kommer i början av veckan.

Friluftsdag på torsdag betyder att de får en extra dag på sig med engelska-läxan, till fredag alltså.

Annars ser veckan ut som vanligt, idrott tisdag och onsdag och matteläxan som ska in på tisdag då de får en ny.

 

Ha en fin helg! /Lina

 

Vecka 7

Jag hoppas ni haft en härlig helg!

Idag har barnen fått engelska-läxa, Chapter 20 + glosor. Jag kommer börja med att ta några i en grupp som får läsa texten och översätta i grupp med mig på torsdagar, kommer inte alltid hinna alla men det är bra om ni läser och översätter en extra gång hemma.

Imorrn ska matteläxan från förra veckan in.

På idrotten den här veckan fortsätter de åka skridskor.

 

Jag har nu tagit ett beslut om att barnen inte ska få följa IG-kontot, det är till för er föräldrar.

 

Idag hade jag ett kort tjejsnack med tjejerna i klassen, om mens. Jag har även gjort en ”tjejlåda” och visat dem den, den innehåller bindor och trosskydd i olika storlekar utifall det skulle vara så att det kommer en överraskning i skolan. Jag vet inte hur mycket tjejsnack de haft förut men jag kände att det var dags. De vet även att de kan få komma till mig om de har frågor om mens, utveckling osv så svarar jag i bästa möjliga mån när de är här i skolan, det kan ju vara så att en fundering kommer upp i huvudet som de vill ha svar på direkt och inte kan vänta till de kommer hem. Tjejlådan finns i mitt skrivbord i klassrummet så de är fria att hämta det de behöver därifrån. Några av killarna hade funderingar vad det var i lådan så jag svarade dem också och förklarade vad det var.

 

Bifogar info om föräldrarådet 19/2, klicka på länken så laddas det ner.

Arbrå skola föräldraråd 180219

 

Hälsningar/ Lina

Vecka 6

Det blev en kylig start på denna vecka!

Jag har pratat med Linnea om idrotten och hon sa att eleverna kan packa både för skridskor och inne-idrott, beroende på gradantalet så avgör de från dag till dag vad det blir. Påminn era barn om att varma kläder är bra att ha även på rasten.

Idag har jag gett engelska-läxan som är till torsdag och imorgon kommer en ny matteläxa vilket innebär att den från förra veckan ska in imorgon.

Utvecklingssamtalen rullar på och det är roligt att jag får träffa er föräldrar och prata med er.

Vi har nu påbörjat kapitel 2 i vårat skrivprojekt ”Huset” och pennorna glöder på både randigt och bildpapper.

Vi fortsätter med de fem världsreligionerna på SO´n, nu blir det grupparbete där eleverna ska få grotta ner sig i religionerna och sedan redovisa inför klassen. Ska bli spännande!

 

Hälsningar/ Lina