Hej på er,

Ännu en somrig vecka har gått och vi närmar oss sommarlov!

Veckan har bestått av mycket slutarbete i de olika ämnena, Nationella provsamtal och igår en lång, härlig dag med klassresa till Tom Tits experiment i Södertälje!

Torsdagen och klassresan var Elins sista hela dag tillsammans med klassen då en ny tjänst står inför uppstart då eleverna tar sommarlov. Elin kommer att inta rollen som skoladministratör och arbeta med Rengsjö skola, fritids och förskola samt alla Hamre-områdets förskolor. Elin kommer under dessa sista skoldagar att installera sig lite på den nya platsen men inte lämna klassen. Hon kommer att vara med på samlingsaktiviteter och annat samt finnas tillgänglig på skolan. Att Elin drar ner lite på timmarna gör att Johanna fyller på med fler timmar och från och med idag arbetar heltid då hon är klar med sina studier och nu färdigutbildad lärare.

Info inför nästa vecka:

Måndag: Vanlig skoldag

Tisdag: Aktivitetsdag på Karlslundsbadet. Vi samlas där kl 08.50 för att starta dagen med minigolf kl 09.00. (Om man ej kan ta sig dit på egen hand så säg till så samlas vi ett gäng på skolan och tar oss ner tillsammans). Efter minigolfen är det fritt att bada på Karlslundsbadet eller spela volleyboll/skate/andra lekar fram till kl 12.00 då vi äter lunch på Strandrestaurangen tillsammans. Eleverna slutar kl 13.00 vid Karlslundsbadet. Minigolf och lunch finansieras med klasskassan.

Onsdag: Sveriges Nationaldag och ledigt.

Torsdag: Morgonpass med musik och ett arbetspass, sedan går vi ut till hemkunskapen och lagar tacos tillsammans, vi äter tillsammans elever och lärare och sedan avslutas dagen med brännbollsträning.

Fredag: Vanlig dag tillsammans i skolan, de elever som skall gå på Lust och Lära avslutar skoldagen kl 13.00 för att hälsa på på sin nya skola.

Info inför sista skoldagen tisdag 12/6: Eleverna i åk 6 möter lärarna i en klassisk brännbollsmatch, sedan slutar eleverna kl 12.00, vidare samlas vi åter kl 16.30 på skolan för att ha skolavslutning på skolgården kl 17.00.

Mer information gällande skolavslutningen kommer under nästa vecka. 🙂

 

Trevlig helg! Mvh Elin, Johanna och Karin.

Granbergsskolan F-6 och Grundsärskolan
Tisdag 12 juni
Klockan 17.00
Ute på vår skolgård

Tisdag 12 juni slutar skoldagen klockan 12.00 för alla. Skolskjutsar går hem då.
På kvällen träffas klasserna inne i respektive klassrum klockan 16.40.

När vi sjungit klart och hälsat sommaren välkommen får ni gärna stanna kvar och fika av egen picknickkorg.

Hej,

 

Skolveckan har nått sitt slut och även terminsslutet närmar sig snabbt! Eleverna har en hel del skoluppgifter att färdigställa och lämna in innan betygssättning, kolla av att de har lämnat in kompletteringsuppgift i biologi (gäller ej alla), IT-uppgift i clio och classroom samt om det är något mer som släpar efter.

Eleverna har även inlämning av slutuppgift i religion senast söndag 27/5, uppgiften finns i classroom!

 

Nästa vecka har eleverna “natur och utemiljö” på schemat i idrotten.

Torsdag nästa vecka är det dags för klassresan till Tom Tits i Södertälje, bussen avgår från skolan kl 07.00 och vi samlas kl 06.45. Vi beräknar att vara åter ca kl. 21.00.

Dagen efter klassresan, fredag slutar eleverna kl. 12.00 som kompensation.

 

I onsdags fick de flesta elever med sig en lapp hem med information inför samtal om resultat vid de nationella proven. Vårdnadshavare har tillsammans med elev fått en individuell tid, ca 20 minuter per elev (dagtid/skoltid) att komma och titta på proven tillsammans med lärare. Mötet är valfritt men vi ser gärna att så många som möjligt försöker närvara. 🙂

 

Gällande elever som skall gå på Lust och Lära nästa läsår och skall på deras välkomstdag fredag 8/6 behövs inte ledighetsansökan göras, vi ser till att de elever det berör får sluta kl. 13.00 den dagen.

 

Trevlig helg! Mvh Elin, Karin och Johanna.

Hej,

 

Då har vi avslutat en skolvecka och det är helg. Det har varit en härlig, solig vecka med bland annat orientering på idrotten, klimatförändringar i geografin, skala på matten, uppstart i religion – världsreligionerna samt uppskjutning av vattenraket i NO:n!

Nästa vecka jobbar vi vidare och på idrotten står orientering på schemat även nästa vecka.

 

Trevlig helg på er! Mvh Elin, Karin och Johanna.

Hej,

 

Denna kortvecka har till stor del bestått av NO lektioner både inomhus och utomhus i det härliga solskenet. Nu är veckan slut och det är åter dags för långhelg, denna gång pga. Kristi himmelsfärds dag imorgon och klämdag fredag.

Nästa vecka kör vi på som vanligt och på idrotten står orientering utomhus på schemat.

 

Trevlig långhelg på er! Mvh Elin, Karin och Johanna.

Klassresa till Tom Tits

 

Nu börjar vi närma oss slutet av vårterminen i åk 6 och snart stundar sommarlov och övergång till högstadiet. Vi har planerat en klassresa till Tom Tits i Södertälje torsdag 31/5. Eleverna kommer tillsammans med oss lärare att åka hyrd buss till och från skolan med avresa kl 07.00 och plan att vara tillbaka ca kl 20.30.

Samling på skolans busshållplats kl 06.45.

Skolan står för buss samt inträde till Tom Tits.

Vi kommer att ta med mellanmål från skolmatsalen att äta i bussen på vägen dit.

På plats kommer vi att äta lunch buffe som finansieras med klasskassan från julfesten.

På vägen hem gör vi ett stopp vid McDonalds och äter mat med pengar från kak/godis-försäljningen.

 

Efterföljande dag (fredag 1/6) kommer eleverna att sluta kl 12.00 som kompensation.

 

Mvh Elin, Karin och Johanna.

Hej,

Denna 3-dagars skolvecka är slut och det är dags för helg igen!

Veckan som gått har till stor del bestått av de avslutande nationella proven i engelska. Eleverna har skrivit den sista delen idag och efteråt firade vi med glass! 🙂

 

Nästa vecka består också av 3 skoldagar då eleverna är lediga torsdag och fredag pga Kristi himmelsfärdsdag och klämdag. På måndag har eleverna ett teoretiskt prov i idrott och behöver ej ta med ombyte.

 

Fredag 18/5 är det välkomstdag för eleverna som skall gå på Alirskolan till hösten, eleverna kommer att följa med lärare och titta på Alirskolan mellan kl 09-11.30, sedan gå tillbaka till Granbergsskolan och fortsätta skoldagen vanligt. Eleverna kommer bland annat att få ta del av de olika moderna språken inför språkval som skall göras senast 25/5.

Föräldramöte för de elever som skall gå på Alirskolan kommer att äga rum tisdag 22/5 kl 18.30 (Inbjudan kommer).

 

Gällande klassresan till Tom Tits har eleverna fått med sig en informationslapp hem idag.

 

Trevlig helg! Mvh Elin, Johanna och Karin.

Hej,

Då har denna skolvecka nått sitt slut och det är dags för långhelg. Nästa vecka (v.18) är eleverna lediga måndag och tisdag (1 maj). Sedan har vi tre dagar i skolan där onsdag och fredag består till största del av nationella prov i engelska. Dessa är årets sista nationella prov och de innebär läsförståelse, hörförståelse samt skrivning. Nationella proven kommer inte att påverka elevernas skoltider.

Idrotten nästa vecka består av lekar och spel inomhus.

Från och med nästa vecka fortsätter morgongympan/TABATA igen och fortskrider till sommarlovet.

Gällande kommande klassresa till Tom Tits (31/5) kommer vi att skicka med en informationslapp hem innan resan.

 

Trevlig långhelg! Mvh Elin, Karin och Johanna.

Hej,

då var det dags för helg igen och en skolvecka är gjord. Under veckan har vi arbetat väldigt mycket med engelska, det var varit hörövningar, skrivövningar och ett prov i läsförståelse. Vi har även arbetat med en slutuppgift i ämnet geografi. Slutuppgiften skall vara klar och inlämnad fredag 27/4.

Nästa vecka fortsätter simningen på idrotten, vi jobbar på i de andra ämnena och på tisdag är det dags för en dags praktik igen i de yngre klasserna/grupperna på skolan. Eleverna har koll på var de skall vara och det är 8-13 som gäller. Samma tisdag kommer eleverna även att få gå på tillväxtkontroll hos skolsköterskan. Papper om tillväxtkontrollen har skickats med eleverna hem.

Trevlig helg på er! 🙂 Mvh Elin, Karin och Johanna.