Onsdag 21/2 har vi vinteraktiviteter på Granbergsskolan för åk F–6 samt grundsärskolan.

Välj bland aktiviteterna nedan. Barnen får hamburgare och dryck av skolan, men de får gärna ha med sig egen matsäck också. Buss går från skolan kl. 8.30. Samling på Bolle kl. 8.50. Skidor och stavar ska vara hopbuntade och märkta med namn. Samling på Sävstaås kl. 9.00. Bussen går tillbaka till skolan kl. 12.00 från Sävstaås och kl. 12.30 från Bolle. Skolskjutsarna går hem kl. 13.00 för alla skolskjutsbarn. Ni som kan får gärna skjutsa era barn själva. Slalomutrustning går att hyra på Bolle för 100 kr.
Pengar för liftkort och ev slalomutrustning tas med till skolan senast 5/2

Anmälan via denna länk  Fyll i klass, namn, aktivitet (och liftkort, buss, specialkost om det behövs. Om ert barn får stanna kvar till 16 på Bolle vill vi också ha ett kryss, ingen personal kvar efter 13:00)

1. BOLLEBERGET – UTFÖRSÅKNING

Nybörjare i år F-2 bör ha en vuxen med. Årskort gäller.
Barn under 8 år åker gratis, för övriga kostar det 60 kr (Gäller även medföljande förälder)

2. BOLLEBERGET – LÄNGDÅKNING

Medtag egna skidor.

3. SÄVSTAÅS – SKRIDSKOÅKNING.

Egen utrustning. Skridskoåkning inne och ute. Klubba får användas på bandyplanen ute.

4. HÄNGSJÖN – PULKAÅKNING (endast för F-2 samt grundsärskolan)

Medtag egen pulka/snowracer och hjälm. Samling på skolan kl 8.00, gemensam promenad fram och tillbaka till skolan.

5. HÄNGSJÖN – PIMPLING

Medtag egen utrustning (Isborr finns på plats). Samling på skolan kl 8.00, gemensam promenad fram och tillbaka till skolan.

Hej!

Då har ännu en vecka gått och vi jobbar på med bland annat repetition av area och omkrets i matten, kroppen i NO, mänskliga rättigheter och barnkonventionen i SO, att skriva instruktioner i svenskan samt att vi börjat fokusera på läsförståelse i engelskan för att nöta på inför kommande nationella prov.

Denna vecka vill vi påminna extra om skolvalet för eleverna i åk6! Skolvalet inför nästa läsår skall vara gjort senast söndag 21 januari! Till de elever som inte visste om de gjort valet skickade vi idag med en lapp hem. Valet görs via skolplatsen.

Inget speciellt inför nästa vecka, det är sista vecka med innegympa innan det är dags för skridskoåkning ute vecka 5.

Trevlig helg önskar vi! / Karin, Johanna och Elin.

Varmt välkomna till en ny termin!

Då har eleverna i årskurs 6 inlett sin sista termin vid granbergsskolan, denna termin börjar med ett par nyheter. Therese Kallur har gått hem för mammaledighet och istället har Elin Lindberg klivit in som lärare tillsammans med Karin och Johanna.  Elins ämnen är engelska och so samt svenska tillsammans med Johanna, hon kommer att arbeta 100% och finnas på skolan alla dagar i veckan.

Årskurs 6 innebär som bekant nationella prov och vi kommer att skriva ut datumen för dessa så småningom.

Vi vill påminna om sjukanmälan, är eleverna sjuka skall sjukanmälan göras av vårdnadshavare via skolplatsen, fungerar det inte så skicka ett sms till någon av oss lärare. Vill ni så skicka gärna ett sms utöver anmälan på skolplatsen.

Telefonnummer till Elin: 0761390373

Vidare tänkte vi börja uppdatera denna blogg med ett inlägg varje fredag, för att runda av veckan och skriva om det är något speciellt för kommande vecka.

Vecka 3:

Måndag: inomhus på idrotten.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: inomhus på idrotten.

Fredag:

 

Trevlig helg! / Karin, Johanna och Elin.

Nu är det inte långt kvar till jullovet, men innan dess händer det en hel del saker för eleverna.

Imorgon torsdag ska vi titta på lucia som årskurs 2 anordnat.

På fredag är det genrep inför julshowen samt att några elever följer med Tinjes och Villes mammor och handlar inför julfesten.

Måndag 18/12 – Elevens val med jultema, eleverna har fått valt mellan olika alternativ och sedan fått ett område som de håller på med hela fm. Det kommer vara julpyssel, korvgrillning, julbak, juldrama, skrivstuga och lite dans/gympa.

Tisdag 19/12 – På morgonen arbetar vi med att stärka gruppkänslan i tvärgrupper. Klockan 10 bjuds vi på en konsert i aulan på skolan och vi avslutar dagen med att äta pizza och mysa.

Onsdag 20/12 – Dags för julshow på morgonen. Därefter förbereder vi inför kvällens julfest som går av stapeln 18.00-20.00. Eleverna samlas på skolan 17.00 för att göra de sista förberedelserna.

Efter julfesten så är det jullov! Vi önskar alla en skön och mysig jul och hälsar eleverna tillbaka till skolan på onsdag den 10/1 kl.8.00.

 

/Therése, Karin & Johanna

Hjälp Granbergsskolan att samla in pengar till Musikhjälpen.

musikhjalpen 793B4E0E 1A4C 4AF4 AA02 43DAD26ED123 2669 00000421265B2B94

Välkommen till insamlingen Granbergsskolan. Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Mörkertalen är enorma eftersom det ofta sker i det dolda på internet där få av brotten upptäcks. För många som lever i fattigdom finns inga andra alternativ till försörjning än att sälja sin kropp och sexhandeln med barn har blivit en växande miljardindustri. Musikhjälpens tema 2017 är därför Barn är inte till salu.

Onsdag 20/12 klockan 18-20 har vi vår traditionella julfest!

Alla barn bjuds på korv med bröd och dryck.

Årskurs 6 har kiosk där det finns möjlighet att handla godsaker.

Vi hoppas på att få träffa så många elever som möjligt och att vi ska få en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Efter julfesten är det jullov från skolan, fritids har öppet som vanligt. Vi hälsar alla välkomna tillbaka till vårterminen som startar onsdag 10/1 klockan 8.00 enligt ordinarie schema.

 

Inbjudan som PDF

Vecka 47 börjar vi med de muntliga nationella proven i svenska och matte. När de är klara fortsätter vi med det muntliga provet i engelska.

Tisdag 21/11 går vi till Kulturhuset på författarbesök. Vi har läst boken ”Eddie 12 och hon som heter Elsa” av författaren Thomas Halling. Sedan har vi förberett ett antal frågor som vi tar med oss till besöket.

 

Vi har påbörjat höstens utvecklingssamtal och hör av oss till er allt eftersom med erbjudande om en tid.

/Karin, Therese & Johanna