Hej,

Då har vi gått e vecka i skolan efter lovet igen.

Detta har varit en vecka med mycket fokus på nationella proven i matte, vilka nu är helt avklarade! 🙂

Lite information inför nästa vecka: simning står på schemat på idrotten i två veckor framöver (v.16 och 17). Onsdag 18/4 har eleverna ett prov i engelska – läsförståelse. Eleverna har ett häfte med glosor med sig hem för att öva ordkunskap inför provet. Orden i häftet är alltså av betydelse att kunna för att klara provet på ett bra sätt.

Övrig information: årets skolavslutning är bestämd att äga rum på skolgården (likt förra läsåret), kl 17.00 tisdag 12/6.

Klassresa är bokad till Tom Tits i Södertälje torsdag 31/5 (v.22) för åk 6, vi kommer att åka med buss till och från skolan och det blir en heldagsutflykt från morgon till kväll med mat och matsäck. Vi kommer med vidare information om detta! 🙂

Trevlig helg önskar vi er alla! / Elin, Karin och Johanna.

Hej!

Nu har alla elever gått hem på påsklov! Vi har haft en dag med påsktema på olika sätt, i engelskan har eleverna fått läst och svarat på frågor kring påskfirande i England, övat på ord kopplade till påsken och skrivit meningar med orden. I SO har vi arbetat med påsken utifrån kristendomen och sedan gjort en bilduppgift i syfte att symbolisera påsken enligt kristendomen och påsken ur varje elevs egna ögon.

Veckan efter påsk (v.15) har vi Nationella prov i matte tisdag och torsdag, inga ändringar i tider för eleverna denna gång. Teori på idrotten och inget ombyte under vecka 15.

Nu vill vi önska alla en riktigt härlig, solig påsk! / Elin, Johanna och Karin.

Hej,

 

Då är skolveckan avklarad och det är dags för helg igen, sista helgen innan påsk och påsklov! 🙂

Denna vecka har rullat på i snabbt tempo med praktikdag i de yngre klasserna/grupperna i tisdags och musikföreställning med Nassim Al Fakir och Gävle Symfoniorkester på kulturhuset i onsdags.

Eleverna har fått så mycket beröm för praktikdagen, alla skötte sig superbra och bidrog till de verksamheter de var i! 🙂

Idag, fredag har vi uppmärksammat “Earth Hour” på geografilektionen och pratat om människans påverkan på klimatet och klimatförändringarna i världen. Imorgon, lördag är det dags för årets “Earth Hour” så vi uppmanar alla att tänka till lite extra på vad just ni kan göra för att värna om vårt klimat.

Nästa vecka kommer påsken och alla elever slutar kl 13.00 på torsdag och är lediga fredag. V.14 följer ett förhoppningsvis härligt påsklov! Efter påsklovet, v.15 är det dags för Nationella prov igen och denna gång i ämnet matte. Proven kommer att skrivas tisdag och torsdag v.15.

 

Nu hoppas vi att alla får en härlig helg och kom ihåg att leverera era kak/godisbeställningar och samla in pengarna till Anna och AnnHelen senast onsdag 28/3.

Mvh/ Elin, Johanna och Karin.

Hej,

idag kom godis och kakleveransen för 6:ornas försäljning. Vi har blivit informerade om att en burk har levererats fel och ber därför er där hemma att kontrollera era leveranser.

Det fattas en burk mammas chokladbollar och finns en burk för mycket Kajsas cafékakor här på skolan. Vänligen kontrollera vad ni fått med er hem och kontakta Anna eller AnnHelen.

Annhelens nummer för swishbetalning: 070 353 08 33.

Grymt bra jobbat med försäljningen! 🙂

/Elin, Karin och Johanna.

Hej,

Då har vi gjort första veckan efter sportlovet, det har varit en ganska vanlig skolvecka med härlig vårsol! Eleverna har fått jobba EQ pass med socialpedagog Sofia, uppmärksammat källkritikens dag i tisdags med övningar inom SO och svenska. I SO har vi startat upp geografin och läst om olika typer av kartor såsom politiska och topografiska samt gjort en fältstudie ute på skolgården där eleverna fått analysera trygga och otrygga platser. I NO har eleverna börjat arbeta med fysik och konstruerat egna fordon. I matten har eleverna arbetat med procent: rea och nytt pris.

 

Nästa vecka kommer att bli lite speciell då eleverna på tisdag 20/3 kommer att få ha en praktikdag med de yngre klasserna/grupperna på skolan. Eleverna har fått önska klass/grupp och blivit tilldelad platser i 3-4 årsgruppen, 5 års grupperna, F-klass, åk 1 och åk 2. Praktikdagen kommer innebära att eleverna följer sina grupper/klasser från kl.08.00-13.00. Eleverna kommer att få ta ansvar i grupperna och hjälpa till med barnen i olika uppgifter.

Vi hoppas och tror att det kommer att bli en rolig och lärorik dag som även knyter samman olika åldersgrupper på vår skola.

På onsdag nästa vecka är vi inbjudna till konsert/musikföreställning vid Bollnäs Kulturhus där Nassim Al Fakir tillsammans med Gävle Symfoniorkester kommer att hålla en föreställning. Vi kommer att gå dit och se föreställningen på eftermiddagen och sedan vara tillbaka på skolan lagom till skolbussarna går hem.

För de elever som varit hemma, sjuka idag, fredag finns en film om lägesmått och en tillhörande uppgift som skall vara gjord innan fredag nästa vecka. Uppgiften finner ni i Classroom- Svenska.

 

Hoppas alla får en fin helg med mycket solsken! Mvh Elin, Karin och Johanna.

Vi vill informera er där hemma att skolan nåtts av ett sorgebesked under sportlovet, en elev på Granbergsskolans grundsärskola har stilla avlidit i hemmet.

Vi har idag hållit en tyst minut på hela skolan samt hissat flaggan på halvstång ute på skolgården.

Vi ville meddela detta då barnen kanske kommer hem med funderingar och tankar.

Med vänlig hälsning, Elin, Karin och Johanna

Hej,

Nu har eleverna fått välförtjänt helg och sportlov efter en extra härlig fredag i skolan med bland annat film och popcorn! 🙂

Under veckan som gått har eleverna genomfört prov i både SO och NO för att börja på ny kula efter lovet. I ämnet SO kommer vi att gå in på geografi och världen v.11.

Nu vill vi bara önska alla ett riktigt härligt sportlov och hoppas på fint väder och välbehövlig vila.

Trevlig helg, med vänlig hälsning Elin, Karin och Johanna.

Hej,

fredag och snart helg! Under veckan som varit har vi avrundat kroppen inom NO:n och Frihetstiden inom SO:n, i onsdags var det friluftsdag och annars har det rullat på lite som vanligt.

Inför vecka 9 vill vi påminna om att eleverna har SO prov på onsdag gällande Frihetstiden. Eleverna har fått instuderingsfrågor att jobba med i skolan och sedan blivit uppmanade att ta hem och plugga på inför onsdag! I ämnet NO har eleverna prov gällande människokroppen på torsdag och kommer att få instuderingstid till detta på lektionerna på tisdag och onsdag. Eleverna har också fått en matteläxa att spela sänka skepp med någon hemma (familjemedlem eller kompis) samt ta med spelpappret tillbaka till skolan och visa upp fredag v.9.

Nu kämpar vi sista veckan innan välförtjänt sportlov! 🙂

Trevlig helg önskar Elin, Johanna och Karin.