Onsdag 21/2 har vi vinteraktiviteter på Granbergsskolan för åk F–6 samt grundsärskolan.

Välj bland aktiviteterna nedan. Barnen får hamburgare och dryck av skolan, men de får gärna ha med sig egen matsäck också. Buss går från skolan kl. 8.30. Samling på Bolle kl. 8.50. Skidor och stavar ska vara hopbuntade och märkta med namn. Samling på Sävstaås kl. 9.00. Bussen går tillbaka till skolan kl. 12.00 från Sävstaås och kl. 12.30 från Bolle. Skolskjutsarna går hem kl. 13.00 för alla skolskjutsbarn. Ni som kan får gärna skjutsa era barn själva. Slalomutrustning går att hyra på Bolle för 100 kr.
Pengar för liftkort och ev slalomutrustning tas med till skolan senast 5/2

Anmälan via denna länk  Fyll i klass, namn, aktivitet (och liftkort, buss, specialkost om det behövs. Om ert barn får stanna kvar till 16 på Bolle vill vi också ha ett kryss, ingen personal kvar efter 13:00)

1. BOLLEBERGET – UTFÖRSÅKNING

Nybörjare i år F-2 bör ha en vuxen med. Årskort gäller.
Barn under 8 år åker gratis, för övriga kostar det 60 kr (Gäller även medföljande förälder)

2. BOLLEBERGET – LÄNGDÅKNING

Medtag egna skidor.

3. SÄVSTAÅS – SKRIDSKOÅKNING.

Egen utrustning. Skridskoåkning inne och ute. Klubba får användas på bandyplanen ute.

4. HÄNGSJÖN – PULKAÅKNING (endast för F-2 samt grundsärskolan)

Medtag egen pulka/snowracer och hjälm. Samling på skolan kl 8.00, gemensam promenad fram och tillbaka till skolan.

5. HÄNGSJÖN – PIMPLING

Medtag egen utrustning (Isborr finns på plats). Samling på skolan kl 8.00, gemensam promenad fram och tillbaka till skolan.

Nu är den första hela skolveckan snart gjord och vi har pigga, glada barn som jobbar på bra. Vi har problem med elever som uppehåller sig i korridoren innan det ringer in på morgnarna. När barnen kommer till skolan före 7.55 ska de vara ute tills det ringer in, samma sak gäller barnen som är på fritids. Vi har haft ett snack om detta idag igen så vi hoppas att det blir bättre i fortsättningen. Prata om detta hemma med barnen.

Igår på matten jobbade vi med klockan. Det är lite klurigt så träna gärna på klockan hemma, både den analoga och den digitala. I måndags var vi ute sista timmen och det var väldigt uppskattat. Eleverna åkte skridskor, madrass och spelade bandy bland annat. Vi kommer vara ute sista timmen på måndag igen så skicka gärna med skridskor med de barn som vill åka.

Måndag:

Ny skrivläxa hem

Uteaktivitet

Onsdag:

Läsläxa

Idrott inne – ombyte, handduk

Malin på kurs

Fredag:

Skrivläxa till skolan

Idrott inne – ombyte, handduk

 

Ha en trevlig helg!

Nu är vårterminen i full gång! Det var glada barn som kom tillbaka efter jullovet. Vi har bland annat hunnit med att skriva sagor på svenskan och att jobba med tal upp till 10 000 på matten. På måndag kommer vi vara ute sista timmen. Barnen får åka skridskor, åka madrass och leka fritt så de behöver ha skridskor, hjälm, ev. madrass samt varma kläder med sig.

Från och med nästa vecka och fem veckor framåt kommer Anna ha en lärarkandidat med sig. Det är Frida som var här även förra året i åk 2.

Vi kommer göra om schemat till viss del då vi båda kommer vara i klassen mer än förra terminen. Anna kommer vara här på tisdagarna och Malin är i klassen hela torsdagarna. Vi skickar hem ett nytt schema när det är klart. Dagarna för idrott, skriv- och läsläxan kommer inte förändras.

Måndag:

Skrivläxa hem

Utelek sista timmen, se till att barnen har kläder efter väder

Onsdag:

Läsläxa, kap 12

Idrott inne – ombyte, handduk

Fredag:

Idrott inne – ombyte, handduk

Skrivläxa till skolan

 

Ha en trevlig helg!

 

I morgon kl 8.00 startar vårterminen och vi hälsar alla välkommen tillbaka till skolan. Hoppas ni har haft ett skönt lov och varit ute och fått frisk luft!  Nytt för den här terminen är att Liv kommer tillbaka efter sin föräldraledighet och vi har sagt hejdå till Johan. När eleverna är sjuka är det viktigt att ni kommer ihåg att anmäla det på skolplatsen. Om det av någon anledning inte fungerar så kan ni anmäla direkt till oss.

Onsdag:

Läsläxa hem, kap 11

Idrott inne – ombyte, handduk

Fredag:

Idrott inne – ombyte, handduk

 

Vi hoppas på en trevlig termin tillsammans!

Vi vill önska alla barn och föräldrar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi har haft en trevlig termin tillsammans och hunnit med mycket skoljobb och andra roligheter. På svenskan har vi jobbat mycket med instruktioner, återberättande texter och faktatexter. VI har även hunnit med vokaler, konsonanter och stavningsregler. I matten har vi arbetat med mycket med uppställningar, både addition och subtraktion. Vi har även jobbat med multiplikation och division och sambandet mellan de olika räknesätten. Vi har jobbat en hel del digitalt speciellt i matten men till vårterminen kommer vi även att ha en mattebok att räkna i. En stor del av NO-tiden har gått åt till att lära oss om rymden och solsystemet. Eleverna fick bygga tittskåp på tekniken för att gestalta solsystemet. På SO:n har vi jobbat med geografi och lärt oss om kartan, kontinenterna och världshaven bland annat. Vi har även pratat om mänskliga rättigheter. Det här är bara ett axplock av allt vi jobbat med!

Vi hoppas alla får ett riktigt skönt lov, passa på att vara ute i friska luften och att läsa roliga böcker!

Vi hälsar alla varmt välkomna tillbaka onsdag 10/1 kl 8.00.

Årets sista veckobrev! Terminen har gått i en rasande fart och nu står snart ett välförtjänt jullov för dörren. På onsdag slutar eleverna kl 13, fritids öppet som vanligt och bussarna går hem kl 13.10. Sedan har vi vår traditionella julfest på kvällen, vi hoppas att så många som möjligt kan komma! Vi samlas i klassrummet strax innan kl 18.

Efter jullovet hälsar vi en ny elev välkommen till klassen. Han heter Elias och kommer ha sin bänk i sal 12.

Måndag:

Julpyssel

Tisdag:

Tvärgruppsarbete

Julkonsert med kulturskolan

Onsdag:

Julshow

Ingen läsläxa eller idrott

Julfest kl 18-20

 

Ha en trevlig helg!

 

 

Hjälp Granbergsskolan att samla in pengar till Musikhjälpen.

musikhjalpen 793B4E0E 1A4C 4AF4 AA02 43DAD26ED123 2669 00000421265B2B94

Välkommen till insamlingen Granbergsskolan. Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Mörkertalen är enorma eftersom det ofta sker i det dolda på internet där få av brotten upptäcks. För många som lever i fattigdom finns inga andra alternativ till försörjning än att sälja sin kropp och sexhandeln med barn har blivit en växande miljardindustri. Musikhjälpens tema 2017 är därför Barn är inte till salu.

Den här veckan är det one hour code-week och Granbergsskolan deltar i den. Därför hade vi programmering i onsdags med Niklas. Många av eleverna tyckte att det var jättekul men även lite klurigt!

Måndag:

Sista skrivläxan innan jullovet hem

Borab kommer och informerar om sopsortering

Onsdag:

Läsläxa, ingen ny läxa delas ut. Kom ihåg att ta med boken!

Idrott inne – ombyte, handduk

Torsdag:

Vi tittar på luciatåg som årskurs 2 har

Fredag:

Idrott inne – ombyte, handduk

Genrep till julshow

 

Idag har eleverna fått med sig en inbjudan hem till julfesten 20/12. Vi ser framemot en trevlig kväll tillsammans och hoppas att så många som möjligt kan komma!

Ha en trevlig helg!

Onsdag 20/12 klockan 18-20 har vi vår traditionella julfest!

Alla barn bjuds på korv med bröd och dryck.

Årskurs 6 har kiosk där det finns möjlighet att handla godsaker.

Vi hoppas på att få träffa så många elever som möjligt och att vi ska få en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Efter julfesten är det jullov från skolan, fritids har öppet som vanligt. Vi hälsar alla välkomna tillbaka till vårterminen som startar onsdag 10/1 klockan 8.00 enligt ordinarie schema.

 

Inbjudan som PDF