Det finns mycket kvarglömda kläder som söker sina ägare! Kläderna ligger i korridoren utanför sal 6 och 7 (salarna där vi var förra året). Det som inte är hämtat fredag 22/9 lämnas till bättre behövande!

Igår blev skogsdagen inflyttad på grund av regnet men det blev ändå en lyckad dag. Eftersom barnen är ute på rast även regniga dagar är det bra om de har ett ombyte här i skolan så de slipper sitta och vara blöta på lektionerna/fritids.

På onsdag är det skoljoggen! Vi har en gemensam uppvärmning och sedan går vi upp till slingan och springer ett varv. Eleverna har sedan idrott som vanligt på eftermiddagen. På fredag drar simskolan igång för de elever som ej är godkända sedan tidigare. De som åker på simskola och har idrott efter lunch kommer ha idrott som vanligt. För de som har idrott innan lunch utgår idrotten.

Nästa vecka kommer vi att börja med skrivläxa och läsläxa. Skrivläxan kommer att delas ut på måndag och lämnas in på fredag. Självklart får eleverna lämna in tidigare om de är klara med den. Läsläxan lämnas ut på onsdag och tas tillbaka till skolan nästa onsdag.

Måndag:

Skrivläxa hem

Onsdag:

Skoljogg

Idrott ute, ombyte – handduk

Läsläxa hem

Fredag:

Simskola för de som ej är godkända

Idrott ute, ombyte – handduk

Skrivläxa tillbaka till skolan

 

Ha en trevlig helg!

 

Vecka 38 drar simskolan igång för de som ej är godkända sedan tidigare. De får åka med tills de blir godkända. Buss hämtar och skjutsar tillbaka till skolan. Vi meddelar berörda elever.

Senare i höst kommer samtliga elever ha simundervisning på idrotten. Vi återkommer när det är dags.

Vi har pratat med eleverna om vad som är lämpligt att ta med sig som ett mellanmål på förmiddagen. Vi har bestämt att i fortsättningen har vi en frukt, grönsak eller eventuellt en smörgås med oss. Frukost äter man hemma eller på fritids innan skolan börjar kl. 8.00.

Idag har vi haft fotografering och eleverna skötte sig otroligt bra! Eleverna får en lapp med sig hem med en kod där ni kan gå in och titta på deras foton.

Vi har börjat med additionsuppställning på matten och idag var det dags för tiotalsövergång/växling. Många tyckte det var svårt så träna gärna hemma!

På torsdag är det dags för den årliga skogsdagen. Eleverna kommer vara ute hela förmiddagen så se till att de har kläder och skor efter väder. Efter lunch är det vanlig lektion.

Onsdag:

Idrott ute – ombyte, handduk

Torsdag:

Skogsdag

Fredag:

Idrott – ombyte, handduk

På fredag 8/9 kommer vi knäppa klasskort och enskilda bilder på eleverna.

Påminner även om kris-lappen med era kontaktuppgifter, vi vill ha in dem så fort som möjligt så vi har aktuella uppgifter på alla elever!

Veckorna går i en rasande fart och nu är september här. Det var trevligt att träffa flera av er på föräldramötet i onsdags. De barn som inte hade föräldrar här har fått de papper vi delade ut med sig hem idag. På måndag har vi utbildning kl. 14.00 så därför kommer eleverna sluta  ca 13.30. Bussen går vanlig tid, strax efter kl. 14.00.

Måndag:

Eleverna slutar ca 13.30.

Onsdag:

Idrott ute – ombyte, handduk

Torsdag:

Malin på kurs, Jimmy vikarie

Fredag:

Idrott ute – ombyte, handduk

Idag har vi övat vidare på klockan, både analoga och digitala.  Vill ni öva vidare hemma så finns det en websida, www.elevspel.se, som har bra övningar! Där hittar ni de flesta ämnen vi jobbar med i skolan.

Ha en trevlig helg!

Hej!

Nu är första veckan efter sommarlovet slut och vi tycker att det har gått jättebra! Igår fick eleverna en varsin chromebook som de kommer använda i undervisningen under läsåret. När den inte används har de den i sin bänk. De som vill får gärna ta med sig hörlurar hemifrån. Vill man ha bänkpapper i sin bänk så får man gärna ta med även det.  Från och med nästa vecka slutar eleverna kl. 14.00 måndag och onsdag.

Vecka 35

Måndag:   Skoldagen slutar kl. 14.00

Onsdag:    Idrott ute – ombyte, handduk

Skoldagen slutar kl. 14.00

Föräldramöte 18.00, samling i aulan

Torsdag:   Anna på kurs

Fredag:     Idrott ute – ombyte, handduk

Vi kommer att skicka hem ett schema inom kort.

Kom ihåg att kolla på vår blogg, där lägger vi ut information! Ni kan prenumerera på den och då får ni mail när vi har gjort ett nytt inlägg. Ni hittar den på www.bollnasblogg.se/granberg

Trevlig helg!

Anna & Malin