Tisdag 24/4 kommer vi gå till badhuset! Barnen har samlat stjärnor och som belöning för att de nått sitt mål kommer vi gå till badhuset på förmiddagen. De barn som vill får gärna ha med lite matsäck, ej godis, chips, nötter och läsk. Vi går sedan tillbaka till skolan och äter lunch. Barnen behöver ha badkläder, handduk och tvål/schampo med sig. Eftersom vi kommer gå behöver de även kläder och skor efter väder.

Vi hoppas  på en trevlig dag tillsammans!

Då är vi igång igen efter påsklovet! Solen skiner och det droppar så härligt från taken. I tisdags var Malins grupp ute efter lunch och njöt av solen och Annas grupp kommer vara ute idag efter lunch. Det är bäst att passa på när det är fint väder! Nu är det dags att ta hem skridskor, hjälmar och andra vintersaker! Ta er en titt i barnens kapprum och ta hem det som inte behövs. Det är blött på delar på skolgården så stövlar och överdrag-/galonbyxor är att rekommendera.

Den här veckan har vi hunnit med två delar till av de nationella proven i svenska, läsförståelse av skönlitterär text och att skriva en egen berättelse. Vi har även börjat med de enskilda proven i svenska där det är högläsning av en text och ett textsamtal kring den lästa texten. Eleverna arbetar så flitigt med proven!

Nästa vecka och veckan därpå är det simning på idrotten. Det går buss fram och tillbaka till badhuset. Se gärna till att barnen har frukt och eventuellt en smörgås med sig de dagarna så de orkar med att simma. De behöver även badkläder, handduk, duschtvål och schampo.

Som vi skrev i tidigare inlägg kommer Rengsjö skola från och med måndag ha sin undervisning här på Granbergsskolan. De kommer ha sina klassrum i lokaler som vi i dagsläget inte nyttjar så vi blir inte påverkade av något klassrumsbyte. Vi hälsar dem välkomna till oss!

Nu är datumet bestämt för resan till Borlänge. Vi kommer åka dit onsdag 30 maj. Det blir då en något längre skoldag men det tror vi inte gör något! Vi kommer att besöka Framtidsmuseet. Där kan man göra olika experiment och ta en titt i deras planetarium. I planetariet kommer vi ha en guidad visning. Vi skickar ut mer info kring resan när det närmar sig!

Måndag:

Ny skrivläxa hem

Onsdag:

Simning på idrotten – badkläder, handduk och duschtvål/schampo

Läsläxa kapitel 21

Fredag:

Skrivläxa till skolan

Simning på idrotten – badkläder, handduk och duschtvål/schampo

 

Vi kan redan nu meddela att skolavslutningen är 12/6 kl. 17.00 här på skolan. 

Ha en riktigt skön helg!

 

Rengsjö mellanstadium flyttar till Granbergsskolan

På måndag den 16 april kommer Rengsjö mellanstadium på 52 elever att flytta till Granbergsskolan fram till sommarlovet.

Orsaken är stora vattenskador på skolans fastigheter i Rengsjö vilket gör att lokalerna inte går att använda innan åtgärder utförts.

Elever och lärare kommer att ha sin hemvist i den tomma delen av Granbergsskolan och de kommer även att använda skolans lokaler för praktiskt estetiska ämnen.

Flytten innebär inte några schematiska förändringar för Granbergsskolans elever.

Har ni funderingar eller frågor så kan ni höra av er till mig.

GRANBERGSSKOLAN
Barn- och utbildningsförvaltningen

__________________________________
Åsa Wahlgren
Rektor Granbergsskolan F-6, grundsärskola och fritidshem

 

Flytt Rengsjö mellanstadium 20180412

Då har ännu en vecka passerat och det är verkligen på väg att bli vår. Den här veckan har vi gjort två delar av de nationella proven i svenska, läsförståelse av faktatext samt att producera en egen faktatext. Eleverna har arbetat fokuserat och som en belöning fikade vi egenbakad rulltårta tillsammans innan vi tog påsklov. Vi berättade också att vi kommer att göra en klassresa tillsammans under maj månad till Framtidsmuseet i Borlänge. (Mer info kommer)

Vecka 14 PÅSKLOV!

Vecka 15

Måndag:

Skrivläxa hem

Onsdag:

Läsläxa kapitel 20

Idrott inne – ombyte, handduk

Fredag: 

Skrivläxan till skolan

Idrott inne – ombyte, handduk

 

Glad Påsk och ha ett skönt påsklov!

Anna, Malin och Liv

 

Nu känns det att våren är på gång! Det har börjat töa på skolgården och barnen kommer in och är blöta efter rasterna. Se gärna till att de har ombyte här så de slipper sitta och vara blöta på lektionerna!

Vi har nu gjort klart de enskilda skriftliga nationella matteproven! Det är några som har något prov kvar att göra på grund av sjukdom etc och det löser vi allt eftersom. Vi tycker att det har gått jättebra! Nästa vecka kommer vi börja med proven i svenska.

På måndag kommer Kulturskolan hit för att ha en konsert för oss. Syftet är att visa olika instrument som barnen kan välja att spela i höst.

Vi kommer få två lärarstuderande med oss från och med måndag och fem veckor framåt. De heter Linda Forseth och Helena Ståhl.

Måndag:

Konsert med Kulturskolan

Tisdag:

Påskpyssel

Onsdag:

Läsläxa

Idrott inne – ombyte, handduk

 

Fredag:

Långfredag

 

Ha ett riktigt härligt påsklov! 

Vi har rivstartat efter sportlovet med nationella prov i matte. Vi började med en självbedömning i både matte och svenska i måndags och sedan har vi hunnit med tre olika delprov i matte. Vi tycker att det har gått jättebra och eleverna tar det på största allvar. Till veckan som kommer fortsätter vi med fler delprov. De elever som är frånvarande vid något delprov kommer vi samla ihop så de får göra proven vid ett senare tillfälle.

Morgongympan kl 8 fortsätter som innan lovet och på måndag tar årskurs 5 över ledarskapet!

Måndag:

Skrivläxa hem

Onsdag:

Idrott inne – ombyte, handduk

Läsläxa

Fredag:

Idrott inne – ombyte, handduk

Skrivläxa till skolan

 

Ha en trevlig helg! 

 

 

Vi vill informera er där hemma att skolan nåtts av ett sorgebesked under sportlovet, då en elev vid Granbergsskolans grundsärskola stilla har avlidit i hemmet.

Vi har idag hållit en tyst minut på hela skolan samt hissat flaggan på halvstång ute på skolgården.

Vi ville meddela detta då barnen kanske kommer hem med funderingar och tankar.

Med vänlig hälsning Anna, Malin och Liv

Solen skiner och vi går mot ett efterlängtat sportlov!  Vi hoppas att alla barn får några dagar ledigt så de får möjlighet att vila och vara ute i friska luften.

På svenskan har vi fortsatt träna på att skriva texter. Vi har lämnat sagoskrivandet och övergått till att skriva faktatexter. Den här veckan skrev vi om lodjuret. Det gick jättebra trots att det var ett tag sen vi skrev faktatexter. På NO:n fortsatte vi arbeta med förändringar. Den här gången kollade vi på vad som hänt med vattnet vi sparat efter att vi smält isbitar förra veckan. Vi pratade om begrepp som avdunsta och kondens. Vi gjorde även ett experiment där vi stängde in kallt vatten i en mugg och varmt i en annan och kollade vad skillnaden blev.

Måndag:

Ny skrivläxa hem

Onsdag:

Läsläxa

Idrott inne – ombyte, handduk

Malin på kurs

Fredag:

Skrivläxa till skolan

Idrott inne – ombyte, handduk

 

Ha ett riktigt skönt sportlov! 

Nu har vi kommit fram till sista veckan före sportlovet. Terminen har gått i en rasande fart, det var ju nyss jul! Efter sportlovet kommer vi dra igång med de nationella proven i matte och svenska. För årskurs tre är det inte bestämda provdatum utan vi gör proven när det passar in i schemat. Under perioden när vi har prov beviljar vi inte ledighet om det inte är speciella omständigheter.

I onsdags hade vi en härlig friluftsdag med solsken och glada barn. Det var full aktivitet på Långnäs, Sävstaås och Bolle. Barnen var nöjda och glada när de var tillbaka i skolan på torsdagen.

Vi har fortsatt att arbeta med förändringar på NO:n och den här veckan testade vi hur fort man kan smälta en isbit. Eleverna arbetade parvis och fick fundera på hur de skulle göra när de smälte sin isbit och sedan fick de testa sin förutsägelse. Det var allt från att smälta i handen till att stoppa in isbiten i torkskåpet. Det som gick fortast var att spola varmvatten på isbiten. Vattnet som blev kvar från isbiten tömde vi i Petriskålar, några med lock och några utan, och till veckan ska vi se vad som hänt med vattnet.

Måndag:

Skrivläxa hem

Onsdag:

Läsläxa

Idrott inne – ombyte, handduk

Fredag:

Skrivläxa till skolan

Idrott inne – ombyte, handduk

 

Ha en trevlig helg! 

Nästa vecka är det dags för friluftsdag! Många av eleverna ser fram emot det och vi har beställt sol den dagen så vi hoppas att vädergudarna är med oss. De elever som inte betalat för liftkort/skidhyra får göra det på plats på Bolle. Om era barn är sjuka på friluftsdagen är det jätteviktigt att ni sjukanmäler dem, helst innan 7.45 så vi kan lämna frånvaro till ansvariga på respektive aktivitet.

Som vi skrev förra veckan så kommer det vara skridskor på idrotten även nästa vecka. Den här veckan har de åkt längdskidor och tyckt att det har varit jättekul! Kanske har vi någon ny Kalla eller Samuelsson i klassen?

Den här veckan har vi börjat jobba med temat förändringar på no:n. Vi har gjort experiment med en brustablett och vatten. Eleverna fick förutsäga vad som skulle hända med tabletten när man la ner den i vatten och sedan testade vi hur det blev. Nästa vecka fortsätter vi med experiment med is.

Eftersom det är friluftsdag på onsdag har vi ingen läsläxa då. Läxan de fick i onsdag är till onsdag 28/2.

Måndag:

Skrivläxa hem

Onsdag:

Friluftsdag

Fredag:

Skrivläxa till skolan

Idrott ute – skridskor, inget ombyte

 

 

Ha en trevlig helg!