Välkomna tillbaka till en ny termin! Känslan är att starten på termin har varit bra och lugn. Vi har ändå hunnit med en hel del de här tre dagarna som gått. Vi har börjat med multiplikation och division i matte och det innebär tabell läxa i några veckor framöver. På måndag kommer en läsläxa att skickas hem. Engelska läxan gör nu ett uppehåll.

Mån: läsläxa hem

Tis: idrott

Ons: slöjd, NO-prov svart grupp

Tor: idrott, matteläxa tabell

Fre: läsläxa till skolan

Trevlig helg!

Anna, Johanna, Karin och Liv

Hej!
Mitt namn är Erik Blom och jag kommer att vara vikarierande idrottslärare för Eva under hennes föräldraledighet. Jag har efter min lärarutbildning arbetat som idrottslärare och har nu drygt 10 års erfarenhet av detta arbete. Jag kommer från Sigtuna Kommun och är just nu igång med att flytta till Bollnäs tillsammans med min fru och mina två barn. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla elever och komma igång med arbetet här på Granbergsskolan.

Eftersom arbetet med renoveringen av duschrummen i idrottshallen inte är klart kommer eleverna inte att kunna byta om och duscha under de första veckorna. Exakt när duschrummen är färdigställa vet vi inte idag. Vi kommer dock att kunna använda idrottshallen och ha lektioner inomhus. Därför börjar vi direkt på onsdag med inomhusidrott för alla klasser enligt samma schema som under höstterminen.

Det vore därför bra om eleverna har på sig oömma kläder och har med sig idrottsskor för inomhusbruk till idrottslektionerna även under den period som duschrummen färdigställs.
Planeringen för idrottsundervisningen är att vi startar inomhus under vecka 2-4, för att sedan åka skridskor under vecka 5-6 och längdskidor under vecka 7. Därefter fortsätter vi inomhus igen.
Kontakta mig gärna på erik.blom@bollnas.se om det är något du funderar över.

MVH Erik Blom

Nu är strax höstterminen och år 2018 slut och jag vill framföra mitt varma tack till alla för det arbete som ni lägger ner varje dag på olika sätt.
Till alla vårdnadshavare: Tack för att personalen och jag får arbeta med Era barn i skolan och för att vi tillsammans visar att skolan är viktig för deras framtida liv.
Till alla elever: Tack för att personalen och jag får följa er en bit på vägen i era liv. Se till att klara skolan, det är en biljett till framtiden!
Till all personal: Tack för att jag har förmånen att få leda en skola med så fantastisk personal som uträttar stordåd varje dag tillsammans med eleverna.

Jag önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

◇ Var snälla mot varandra!
◇ Ta det lugnt och vila!
◇ Var ute en stund varje dag!​​

/Åsa!

Tack för den här terminen! Nu får vi alla en välförtjänt ledighet. Vårterminen börjar onsdag 9/1 kl 8.00, efter schemat.

God jul och gott nytt år!

Önskar

Anna, Johanna, Karin och Liv

Torsdag och fredag v.50 hade vi besök av Makerbussen och Johan från 2047

Eleverna fick programmera med hjälp av microbit.org  på sina Chromebooks. När koden var färdig skickades den över till microbiten.

Fascinerande att se hur fort eleverna lär sig. Alla, ja alla, elever lyckades med uppgiften och tyckte det var skoj. Nu hoppas vi att bussen kan komma en gång till under vårterminen.

Lite ont om tid men om ni föräldrar googlar microbit så hittar ni ett bra julklappstips som inte kostar särskilt mycket!

Här är en väldigt kort film från dagarna.

 

Då var den sista ”hela” skolveckan för iår gjord, bara 4 skoldagar kvar till lov och vila.

Den här veckan har eleverna på NOn lärt sig kring olika bin i ett bisamhälle, på SOn har eleverna arbetat med medeltiden och ska på onsdag nästa vecka avsluta området med att göra ett prov. I svenskan har de arbetat med stavning av ord med j-ljudet och i matten har de avslutat området med tabeller och diagram, och eleverna fick under veckan göra en diagnos.

Nästa vecka går eleverna i skolan måndag-torsdag. De kommer på torsdagen avsluta skoldagen kl. 13.00 för att komma tillbaka till julfesten som är  kl.18.00-20.00 för elever och personal.

De kommer heller inte ha någon idrott eftersom Eva börjar bli väldigt rund om magen, men hon kommer hålla i andra aktiviteter med dem.

 

Nästa vecka:

Tisdag: Genrep julshow

Onsdag: Slöjd, SO-prov

Torsdag: Julshow, Julfest 18.00-20.00

 

Ha en trevlig helg och en fin tredje advent!

/Anna, Johanna, Karin och Liv.

Torsdag 20/12 klockan 18-20 har vi vår traditionella julfest på skolan! tomte02

Alla barn bjuds på korv med bröd och dryck.  Årskurs 6 har kiosk där det finns möjlighet att handla godsaker. Vi hoppas att alla kan komma och att vi ska få en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Efter julfesten är det jullov från skolan, fritids har öppet som vanligt. Vi hälsar alla välkomna tillbaka till vårterminen som startar onsdag 9/1 klockan 8.00 enligt ordinarie schema. 

Hej där hemma! Vi vill veta om eleverna har egna slalom eller längdskidor, eller om de behöver låna på Bolleberget när vi ska dit under vecka 4. Alla kommer att få prova på att åka skidor på längden och utför. Vi vill också veta skostorlek. Prata hemma så de kan berätta för oss eller skicka med en lapp. Tack!

Jullovet närmar sig med stormsteg, inte många skoldagar kvar nu.

Denna vecka har eleverna i NO lärt sig kring pollinering och befruktning av blommor , de har även blivit tilldelad sitt eget bi som de själva ska pollinera med.

I SOn har de arbetat med medeltiden, i svenska har de tränat på stavning och att skiva en instruktion hur det borstar tänderna. Vår IT-pedagog Niklas har haft programmering, där har eleverna fått programmera sin egen dans.

På torsdag nästa vecka kommer tekniska museet hit med sin ”maker buss” och arbetar med eleverna kring olika uppdrag i ämnet teknik.  På fredag blir det luciafirande i aulan, vi ska då titta på åk 2 som sjunger julsånger för oss.

Nästa vecka

Tisdag: Idrott (inne)

Onsdag: Slöjd

Torsdag: Idrott (inne), engelskaläxa, makerbuss

Fredag: Lucia

Sista veckan på torsdagen den 20/12 slutar alla elever skoldagen kl. 13.00 och på kvällen är det julfest för alla elever i f-6 där det kan välja mellan olika aktiviteter så som dans, sagostund, disco osv.

Ha en trevlig helg och en fin andra advent!

/Anna, Johanna, Karin och Liv