Hej !

Nu är vi igång igen , kanske med lite nostalgikänsla. Det är sista terminen på Granbergsskolan för era barn ,i alla fall som elever. Vi arbetar mycket mot Nationella proven, vilket innebär att vi övar och repeterar olika moment. Först ut är proven i svenska, 5/2 och 7/2. Därför skriver vi nu olika sorts texter , t.ex. en novell, en faktatext, en instruktion.

I övriga ämnen , t.ex. Geografi är vi i slutfasen på området Världen, i NO handlar det om Väder, i Engelska fortsätter vi med olika typer av läxor. I Matte ser vi brister i multiplikationstabellen , därför är det bra om ni övar på den hemma.

De Nationella proven i Engelska sker 8/4 och 10/4.

De Nationella proven i Matematik sker 6/5 och 8/5.

Inga ledigheter  beviljas då.

 

Vecka 3

Måndag : Idrott inne . Läxa engelska till fredag.

Tisdag : Slöjd. B-språk. Multiplikationskoll. Världsklass.

Onsdag : Idrott inne.

Torsdag : B-språk.

Fredag : Läxförhör – Engelska.

 

Trevlig Helg !     Anne-Marie och Carina.

 

 

 

 

Hej!
Mitt namn är Erik Blom och jag kommer att vara vikarierande idrottslärare för Eva under hennes föräldraledighet. Jag har efter min lärarutbildning arbetat som idrottslärare och har nu drygt 10 års erfarenhet av detta arbete. Jag kommer från Sigtuna Kommun och är just nu igång med att flytta till Bollnäs tillsammans med min fru och mina två barn. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla elever och komma igång med arbetet här på Granbergsskolan.

Eftersom arbetet med renoveringen av duschrummen i idrottshallen inte är klart kommer eleverna inte att kunna byta om och duscha under de första veckorna. Exakt när duschrummen är färdigställa vet vi inte idag. Vi kommer dock att kunna använda idrottshallen och ha lektioner inomhus. Därför börjar vi direkt på onsdag med inomhusidrott för alla klasser enligt samma schema som under höstterminen.

Det vore därför bra om eleverna har på sig oömma kläder och har med sig idrottsskor för inomhusbruk till idrottslektionerna även under den period som duschrummen färdigställs.
Planeringen för idrottsundervisningen är att vi startar inomhus under vecka 2-4, för att sedan åka skridskor under vecka 5-6 och längdskidor under vecka 7. Därefter fortsätter vi inomhus igen.
Kontakta mig gärna på erik.blom@bollnas.se om det är något du funderar över.

Mvh Erik Blom

Nu är strax höstterminen och år 2018 slut och jag vill framföra mitt varma tack till alla för det arbete som ni lägger ner varje dag på olika sätt.
Till alla vårdnadshavare: Tack för att personalen och jag får arbeta med Era barn i skolan och för att vi tillsammans visar att skolan är viktig för deras framtida liv.
Till alla elever: Tack för att personalen och jag får följa er en bit på vägen i era liv. Se till att klara skolan, det är en biljett till framtiden!
Till all personal: Tack för att jag har förmånen att få leda en skola med så fantastisk personal som uträttar stordåd varje dag tillsammans med eleverna.

Jag önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

◇ Var snälla mot varandra!
◇ Ta det lugnt och vila!
◇ Var ute en stund varje dag!​​

/Åsa!

Torsdag och fredag v.50 hade vi besök av Makerbussen och Johan från 2047

Eleverna fick programmera med hjälp av microbit.org  på sina Chromebooks. När koden var färdig skickades den över till microbiten.

Fascinerande att se hur fort eleverna lär sig. Alla, ja alla, elever lyckades med uppgiften och tyckte det var skoj. Nu hoppas vi att bussen kan komma en gång till under vårterminen.

Lite ont om tid men om ni föräldrar googlar microbit så hittar ni ett bra julklappstips som inte kostar särskilt mycket!

Här är en väldigt kort film från dagarna.

 

 

 

Hej !

Så har vi då kommit fram till höstterminens sista skolvecka. Sista skoldagen är på torsdag 20/12 och den blir lång. Först blir det vanlig skoldag fram till kl. 13.00 , (då skolskjutsar går hem). Sedan avslutar vi med  Julfest kl. 18.00 – 20.00. för elever och personal. Sexorna säljer godis och har ansvar för discot, de bör komma till 17.45. Sedan är det ett välförtjänt jullov och eleverna börjar skolan igen 9/1- 2019. kl. 8.00 enligt ordinarie schema.

Vår idrottslärare Eva Johansson går hem på barnledighet . Den som tar vid heter Erik Blom. Han är utbildad Idrottslärare och har tidigare arbetat i Sigtuna.

Terminsbetygen är satta och skickas hem per post på jullovet.

Sista dagarna kommer vi att fokusera på att göra klart det vi har påbörjat, vilket kan betyda att de som kommit efter av någon anledning(inte tagit tillvara på lektionstiden, sjuka/ledig) får lite ”hemjobb”. Det som ska vara klart under veckan är

  • Konstnärstema -biografi om konstnären- bildanalys-tolkning av bild
  • So-häfte+Clio om Afrika, Asien och Oceanien
  • Matte kapitel 3

Vecka 51

Måndag : Ingen Idrott.

Tisdag : Slöjd. B-språk.

Onsdag : Ingen Idrott.

Torsdag : Julshow . Julfest 18.00 – 20.00.

 VI tackar för en trevlig hösttermin med gott arbetsklimat , gott samarbete med er föräldrar

och så önskar vi er EN  GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR.

Anne-Marie & Carina

 

Torsdag 20/12 klockan 18-20 har vi vår traditionella julfest på skolan! tomte02

Alla barn bjuds på korv med bröd och dryck.  Årskurs 6 har kiosk där det finns möjlighet att handla godsaker. Vi hoppas att alla kan komma och att vi ska få en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Efter julfesten är det jullov från skolan, fritids har öppet som vanligt. Vi hälsar alla välkomna tillbaka till vårterminen som startar onsdag 9/1 klockan 8.00 enligt ordinarie schema. 

Hejsan!

Åter igen har en vecka rullat iväg…..Vi är nästan klara med nationella proven (den muntliga delen) Nu går vi in i sista rycket och slutför det vi har påbörjat. Vi kommer även träna inför julshowen som blir torsdag 20/12. Och första numret av GranBladet, vår andra tidning, har publicerats idag. http://bollnasblogg.se/gran/skoltidning/

Kommande vecka:

Måndag: Idrott

Tisdag: Läs och skrivläxa

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Lucia i Aulan, Vi får besök av ”Maker bussen”(teknik)

Bra att veta:

  • Vi har haft ett givande snack med alla killar i klassen, då vi upplever att det är en väldigt tuff jargong dom emellan. Många hårda, tuffa ord som sårar. Prata gärna om detta hemma.
  • Torsdag 20/12 slutar alla elever 13.00. Julfesten börjar 18.00 vi samlas i klassrummet 17.50.

Trevlig helg!