Hejsan!

Ännu en vecka har passerat och ett axplock från den är:  So där vi nu arbetar med samhällskunskap, lag och straff (prov på fredag)som vi även kopplar i hop med engelskan.

tavlor gjorda på bilden

Svenska har vi fokuserat på redogörelse och muntliga framställande, i matte avslutar vi nu kapitlet med decimaltal och påbörjar ”procent” till veckan. I bilden har vi  samarbetat i grupp där vi har diskuterad olika Citat, innebörd, förhållningssätt, värderingar och detta har resulterat i fantastiska tavlor!  På idrotten har de testat på ”Parkor”.

”Kakförsäljningen” har gått strålande och vinst för klassen är ca 16 000 kr!!!! fantastiskt Bra jobbat!

Kommande vecka:

Måndag: Idrott. Svenska läxa (stavning).Engelska och svenska läxa delas ut.

Tisdag: Slöjd, B-språk

Onsdag: Idrott

Torsdag: 

Fredag: Engelska läxa och SO prov

Bra att veta:

  • Höstlov vecka 44
  • Innan höstlovet ska alla(vissa undantag) ha lämnat in en bokrecension på en bok de läst i skolan, mall finns på ”classroom”.

Trevlig helg!

”Alla vi i klass 6”

Hej !

En givande arbetsvecka  med ambitiösa och flitiga elever har det varit. B-språket har fungerat denna vecka , sista uteveckan på Idrotten , kort division i matte, svenskaträning på gamla Nationella prov är lite axplock från veckan.

 

Vecka 41

Måndag : Idrott inne. Engelskaläxa till fredag. Stavningsläxa till måndag v. 42.

Tisdag : Slöjd. B-språk.

Onsdag : Idrott inne.

Torsdag : B-språk.

Fredag : Engelskaläxa.Skolfotografering.

Trevlig Helg !           Anne-Marie , Carina.

 

Hej !

Under vecka 39 har vi försökt komma in i normala  undervisningsrutiner efter att ha lagt ner mycket engagemang i Skogsdagsjobbet. Vi har startat upp arbetsområdet Lag och Rätt i Samhällskunskap. Skillnaden mellan normer och regler, olika brott med åtföljande straff och hur en domstol fungerar kommer att ingå i arbetsområdet. Fredagens bildlektion var efterlängtad , där man jobbade med att illustrera ordspråk.

Vecka 40

Måndag : Idrott ute. Svenskaläxa till måndag v.41. Engelskaläxa till fredag.

Tisdag : Slöjd, B-språk.

Onsdag : Idrott ute.

Torsdag : B-språk.

Fredag : Engelskaläxa

 

Den 12/10 är det dags för skolfotografering för vår klass.

Den 1/10 ska alla kakbeställningslappar vara inlämnade till skolan .

Trevlig Helg !             Anne-Marie och Carina.

 

 

 

 

Hallå!

Nu har vi klarat av skogsdagen! Den gick strålande trots lite regn. Eleverna skötte sig fantastiskt bra och tog ett enormt ansvar. Alla var nöjde med sin insats   resten av dagen tittade vi på film och myste på. Vi har även haft invigning av vår nya lekpark med ”bandklippning”, fanfar, glass och tal. Nu hoppas vi att den får vara hel och fri från skadegörelse.

Måndag: Idrott ute-friidrott, engelska och svenska läxa delas ut.

Tisdag:

Onsdag: Idrott ute- friidrott

Torsdag: Eleverna ledig

Fredag: Engelska läxa

Bra att veta:

  • Vi kommer en period att fokusera mycket på stavning, läsning och läsförståelse som är enorm viktig del för alla. Stavnings läxa  blir  måndag- måndag. 
  • inrapportering av kakförsäljning senast 1/10
  • Skolfotografering 12/10

Trevlig helg  önskar alla vi i klass 6!

Hej!

Vecka 37 avklarad! Vi har b.la jobbat med argumenterade texter, förberedelse inför skogsdagen och repeterat de olika momenten i matte, orienteringsprov. Veckan avslutades med skoljoggen,  vi är mycket imponerad av klassen! vilken kämpar vilja och sammanhållning. Alla gjorde sitt bästa och det resulterade i att klass 6 vann årets skoljogg med flest varv och belönades med glass!(Erik och Kevin flest varv)

Vi påminner om lappen om samtycke för media att den bör komma tillbaka påskriven (annars får eleven inte vara med på klasskort).

Utvecklingssamtalen är i gång.

Kommande vecka:

Måndag: Idrott – orientering. 

Tisdag:

Onsdag: Idrott- orientering. Föräldramöte kl 18.00

Torsdag:

Fredag: Skogsdag .

Bra att veta:

Trevlig helg!

Carina & Anne-Marie

Hejsan!

En vecka i politikens tecken, där vi har fördjupat oss i de olika partierna i grupper som avslutades med ett skolval i aulan. Hur resultatet blir för vi veta på måndag och då jämföra skolvalet med riksdagsvalet. i matte håller vi på avsluta kapitlet med geometri och vinklar. Mycket fokus har också legat på arbetet inför skogsdagen 21/9.

Lappar har även skickats hem om samtycke om b.la fotografering/media, viktigt att den kommer tillbaka ifylld och tider om utvecklingssamtal.

Kommande vecka:

Utvecklingssamtalen kör igång.

Måndag: Idrott ute-orientering, läxa i engelska delas ut.

Tisdag:

Onsdag: Idrott ute-orientering

Torsdag: ”Mattekoll”

Fredag: Skoljoggen, gå/lunka/löp, ta gärna med vattenflaska. engelska läxa.

Bra att veta:

  • Till veckan kommer vi att jobba med att repetera 5B’s mattebok som avslutas med ett test i slutet av veckan, rekommenderar att läsa sammanfattningssidorna.
  • Eleverna kommer till veckan att få ett uppdrag att hemma leta ett citat, ordspråk, låt vers som de gillar och kan stå för.
  • Föräldramöte 19/9 kl 18.00
  • Studiedag 27/9 eleverna ledig

Trevlig helg

Carina & Anne-marie

 

Hej !

Vi har fortsatt arbeta med det stundande valet. Eleverna arbetar med ett tilldelat parti,  redovisar vad partiet står för , så går vi till skolval 7/9. Det känns som att vi är inne i jobbet igen , och den första engelskaläxan avlöpte galant.

 

Vecka 36.

Måndag : Carina på utbildning. Engelska-läxa till fredag. Idrott.

Tisdag : Carina på utbildning. Slöjd, B-språk.

Onsdag : Idrott

Torsdag : B-språk.

Fredag : Engelska – läxa. Skolval.

Övrigt :

Föräldrar gruppen har bestämt att klassen ska sälja kakor för att tjäna pengar till klasskassan. Inget säljtvång, men alla kan försöka bidra utifrån sin förmåga. Lappar delas ut till veckan.

14/9 :  Skoljoggen  4 -6.

19/9 :  Föräldramöte.

21/9 :  Skogsdagen.

27/9 : Studiedag. Eleverna lediga.

Utvecklingssamtalen startar inom en snar framtid.

Trevlig Helg!

 

 

 

Hejsan!

Nu har vi klarat av första skolveckan. Sakta men säkert börjar ”skolhjärnorna” komma igång igen.

Den här veckan har vi pratat och jobbat mycket med  ”vi i klassen”, om trivsel, klassrumsklimat, ansvar, betyg. Mycket bra diskussioner har det varit. I SO har påbörjat arbetet om VALET, begrepp som demokrati, rösträtt, röstlängd, riksdag m.m. B-språk hade vi för första gången i torsdags (tyvärr ingen franska) En bra förstavecka!Fortsätt läsa