Måndag 14/1 Idrott – inget ombyte.

Tisdag 15/1

Onsdag 16/1 Fia borta -vikarie på slöjden är Anna.

Torsdag 17/1 Idrott – inget ombyte. Multiplikationsläxa.

Fredag 18/1

Då har vi kommit igång med 2019! I SO har vi påbörjat arbetet med geografi och där finns också slöjden med. I NO/TK jobbar vi färdigt med elektricitet och går sedan in på människokroppen. På svenskan jobbar vi färdigt med läsprojektet ”Varg” och sedan fortsätter vi med läsning och skrivande av faktatexter. På idrotten har vi vår nya lärare Erik nu, men tyvärr så är omklädningsrummen inte färdiga. På matten jobbar vi med kort division och att tänka rimligt. Multiplikationsläxan fortsätter VARJE torsdag så länge inget annat skrivs här (dock som längst fram till sportlovet).

Ha en skön helg!

Hej!
Mitt namn är Erik Blom och jag kommer att vara vikarierande idrottslärare för Eva under hennes föräldraledighet. Jag har efter min lärarutbildning arbetat som idrottslärare och har nu drygt 10 års erfarenhet av detta arbete. Jag kommer från Sigtuna Kommun och är just nu igång med att flytta till Bollnäs tillsammans med min fru och mina två barn. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla elever och komma igång med arbetet här på Granbergsskolan.

Eftersom arbetet med renoveringen av duschrummen i idrottshallen inte är klart kommer eleverna inte att kunna byta om och duscha under de första veckorna. Exakt när duschrummen är färdigställa vet vi inte idag. Vi kommer dock att kunna använda idrottshallen och ha lektioner inomhus. Därför börjar vi direkt på onsdag med inomhusidrott för alla klasser enligt samma schema som under höstterminen.

Det vore därför bra om eleverna har på sig oömma kläder och har med sig idrottsskor för inomhusbruk till idrottslektionerna även under den period som duschrummen färdigställs.
Planeringen för idrottsundervisningen är att vi startar inomhus under vecka 2-4, för att sedan åka skridskor under vecka 5-6 och längdskidor under vecka 7. Därefter fortsätter vi inomhus igen.
Kontakta mig gärna på erik.blom@bollnas.se om det är något du funderar över.

MVH Erik Blom

Nu är strax höstterminen och år 2018 slut och jag vill framföra mitt varma tack till alla för det arbete som ni lägger ner varje dag på olika sätt.
Till alla vårdnadshavare: Tack för att personalen och jag får arbeta med Era barn i skolan och för att vi tillsammans visar att skolan är viktig för deras framtida liv.
Till alla elever: Tack för att personalen och jag får följa er en bit på vägen i era liv. Se till att klara skolan, det är en biljett till framtiden!
Till all personal: Tack för att jag har förmånen att få leda en skola med så fantastisk personal som uträttar stordåd varje dag tillsammans med eleverna.

Jag önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

◇ Var snälla mot varandra!
◇ Ta det lugnt och vila!
◇ Var ute en stund varje dag!​​

/Åsa!

Då har höstterminen kommit till sitt slut. I skrivande stund är det bara julfesten kvar och sedan väntar ett lång, vilsamt och förhoppningsvis snörikt jullov.

Höstterminen har gått fort och eleverna har utvecklats och lärt sig en hel del. Det känns roligt och lovande inför vårterminen.

Vi ses igen onsdagen den 9 januari kl 8.00 i klassrummet.

Ha ett härligt och välförtjänt jullov önskar

Gunnel, Ingrid och Lena.                                  

 

Torsdag och fredag v.50 hade vi besök av Makerbussen och Johan från 2047

Eleverna fick programmera med hjälp av microbit.org  på sina Chromebooks. När koden var färdig skickades den över till microbiten.

Fascinerande att se hur fort eleverna lär sig. Alla, ja alla, elever lyckades med uppgiften och tyckte det var skoj. Nu hoppas vi att bussen kan komma en gång till under vårterminen.

Lite ont om tid men om ni föräldrar googlar microbit så hittar ni ett bra julklappstips som inte kostar särskilt mycket!

Här är en väldigt kort film från dagarna.

 

Måndag 17/12 Ingen idrott – vi är i klassrummet

Tisdag 18/12 Genrep inför julshow

Onsdag 19/12 Tabelltest

Torsdag 20/12 Julshow, alla slutar kl 13.00. På kvällen julfest 18.00 – 20.00

Fredag 21/12 JULLOV                                Bildresultat för jul

 

Torsdag 20/12 klockan 18-20 har vi vår traditionella julfest på skolan! tomte02

Alla barn bjuds på korv med bröd och dryck.  Årskurs 6 har kiosk där det finns möjlighet att handla godsaker. Vi hoppas att alla kan komma och att vi ska få en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Efter julfesten är det jullov från skolan, fritids har öppet som vanligt. Vi hälsar alla välkomna tillbaka till vårterminen som startar onsdag 9/1 klockan 8.00 enligt ordinarie schema. 

Måndag 3/12 Idrott – inget ombyte

Tisdag 4/12

Onsdag 5/12

Torsdag 6/12 Idrott – inget ombyte

Fredag 7/12 NO-prov, engelskaläxa

Vi får tacka alla, både elever och föräldrar för en trevlig öppet-huskväll. Kul att så många elever kom.