Onsdag 21/2 har vi vinteraktiviteter på Granbergsskolan för åk F–6 samt grundsärskolan.

Välj bland aktiviteterna nedan. Barnen får hamburgare och dryck av skolan, men de får gärna ha med sig egen matsäck också. Buss går från skolan kl. 8.30. Samling på Bolle kl. 8.50. Skidor och stavar ska vara hopbuntade och märkta med namn. Samling på Sävstaås kl. 9.00. Bussen går tillbaka till skolan kl. 12.00 från Sävstaås och kl. 12.30 från Bolle. Skolskjutsarna går hem kl. 13.00 för alla skolskjutsbarn. Ni som kan får gärna skjutsa era barn själva. Slalomutrustning går att hyra på Bolle för 100 kr.
Pengar för liftkort och ev slalomutrustning tas med till skolan senast 5/2

Anmälan via denna länk  Fyll i klass, namn, aktivitet (och liftkort, buss, specialkost om det behövs. Om ert barn får stanna kvar till 16 på Bolle vill vi också ha ett kryss, ingen personal kvar efter 13:00)

1. BOLLEBERGET – UTFÖRSÅKNING

Nybörjare i år F-2 bör ha en vuxen med. Årskort gäller.
Barn under 8 år åker gratis, för övriga kostar det 60 kr (Gäller även medföljande förälder)

2. BOLLEBERGET – LÄNGDÅKNING

Medtag egna skidor.

3. SÄVSTAÅS – SKRIDSKOÅKNING.

Egen utrustning. Skridskoåkning inne och ute. Klubba får användas på bandyplanen ute.

4. HÄNGSJÖN – PULKAÅKNING (endast för F-2 samt grundsärskolan)

Medtag egen pulka/snowracer och hjälm. Samling på skolan kl 8.00, gemensam promenad fram och tillbaka till skolan.

5. HÄNGSJÖN – PIMPLING

Medtag egen utrustning (Isborr finns på plats). Samling på skolan kl 8.00, gemensam promenad fram och tillbaka till skolan.

På tisdag den 23/1 är det Alla på snö på Bolleberget. Det är Torsbergsskolans Barn och fritidsprogram som anordnar för kommunens alla 4:or så vi får prova på att åka både längd och utför.

Vi träffas i klassrummet som vanligt på morgonen och buss hämtar oss på skolan. Bussen hämtar oss på Bolleberget kl 13.40 så vi är tillbaka till kl 14.00. De som bor i närheten och inte har skolskjuts får sluta då. De som åker buss hem kl 15.00 kan sitta och läsa och mysa i klassrummet tills det är dags att gå ut till bussarna.

Vi har beställt pannkaka från skolmatsalen som vi tar med upp som matsäck. Vill någon ha ytterligare matsäck går det bra.

Utrustning är beställt före jul för dem som behövde det. Ni som skulle ta egen utrustning, kom ihåg att ta med den.

Gunnel, Ingrid och Lena

Då har vi  avverkat den första terminen på mellanstadiet. Det har gått fort men vi har hunnit med en  hel del. På NO:n har vi jobbat med kemi, blandningar och lösningar och vi har byggt hållbara ”byggnader” på tekniken. På SO:n har vi jobbat med landskapen och läst om forntiden och vikingatiden. Eleverna har gjort fina arbeten som de sedan redovisat för varandra i klassen. Vi har läst och skrivit sagor, räknat en hel massa och pratat engelska. Puh, hur har vi hunnit allt det här?

Vi är en stor grupp, nu 28 elever, men vi tycker att fungerar bra och eleverna får mer och mer ”kläm” på varför vi är i skolan. Vi har ett stort och fint klassrum och ett till delningsklassrum, så vi är inte trångbodda alls. För att inte tala om vår fina och ljusa glaskorridor som vi gärna sitter och jobbar i.

Vi hoppas att nästa termin blir lika bra som denna och att vi fortsätter på samma positiva sätt som nu. Det är en rolig grupp att jobba med och det är härligt att se alla framsteg som görs.

Vi önskar alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR! Ha ett vilsamt och härligt jullov. Se till att vara ute i friska luften så mycket det går och att läsa mycket! Vi ses igen onsdagen den 10 januari kl 8.00 i klassrummet. Vi har gympa den första onsdagen, men vi är ute alla tillsammans mellan 9 och 10. Inget ombyte eller duschkläder, men varma utekläder.

Hälsningar från Ingrid, Gunnel och Lena.

 

 

 

 

En rättelse angående idrotten på tisdag. Det blir utegympa då, så ta ordentligt med kläder. Vi kommer att leka i snön och åka stjärtlapp. Ta gärna med egna stjärtlappar. Ni behöver inget ombyte eller duschgrejor.

På måndag förmiddag har vi elevens val i 4-6. Alla vet i vilken grupp de ska vara. Ni som ska vara ute och grilla korv, kom ihåg att klä er ordentligt. Vi blir ju ute ett par timmar. Ta gärna med er en stjärtlapp eller madrass att åka på.

Måndag 18/12 Elevens val på fm.

Tisdag 19/12 Idrott – inne, kl 10.00 går vi till aulan och tittar på musikskolans julkonsert.

Onsdag 20/12 Julshow i aulan på fm (ingen idrott), alla slutar kl 13.00. Julfest på kvällen 18.00 – 20.00.

Sedan är det jullov! Vi ses igen onsdagen den 10/1 kl 8.00.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar Ingrid, Gunnel och Lena    

Hjälp Granbergsskolan att samla in pengar till Musikhjälpen.

musikhjalpen 793B4E0E 1A4C 4AF4 AA02 43DAD26ED123 2669 00000421265B2B94

Välkommen till insamlingen Granbergsskolan. Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Mörkertalen är enorma eftersom det ofta sker i det dolda på internet där få av brotten upptäcks. För många som lever i fattigdom finns inga andra alternativ till försörjning än att sälja sin kropp och sexhandeln med barn har blivit en växande miljardindustri. Musikhjälpens tema 2017 är därför Barn är inte till salu.

Måndag 11/12 Efter lunch får vi information från Borab, om sopsortering.

Tisdag 12/12 Idrott – inne

Onsdag 13/12 Idrott – inne

Torsdag 14/12 På morgonen får vi se tvåornas luciatåg i aulan.

Fredag 15/12 Genrep inför julshow

Den här veckan har vi ingen engelskaläxa till fredag, då vi sysslar med lite annat på engelskan.

Ha en härlig helg!

Julfest
Onsdag 20/12 klockan 18-20 har vi vår traditionella julfest!

Alla barn bjuds på korv med bröd och dryck.

Årskurs 6 har kiosk där det finns möjlighet att handla godsaker.

Vi hoppas på att få träffa så många elever som möjligt och att vi ska få en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Efter julfesten är det jullov från skolan, fritids har öppet som vanligt. Vi hälsar alla välkomna tillbaka till vårterminen som startar onsdag 10/1 klockan 8.00 enligt ordinarie schema.

 

Inbjudan som PDF