Hej och välkomna tillbaka efter jullovet! Hoppas ni haft en skön ledighet. Det är roligt att få träffa eleverna igen! 🙂

Vi har börjat arbeta med talen upp till 500 i nya matteboken. Barnen visar stort intresse för nya boken och frågor efter att få jobba mer matte. Denna vecka har vi fokuserat på läsning och kommer fortsätta med det. Idag, fredag, har vi haft musik och idrott.

De som vill, har och kan knyta skridskor själv får åka på lunchrasterna och på fritidstid. Kom ihåg hjälmen!

Trevlig helg önskar Matilda, Bettan, Annika och Eddie!

 

Vecka 3

Måndag 14/1

Tisdag 15/1              Idrott inne – inget ombyte. Blockflöjt.

Onsdag 16/1

Torsdag 17/1

Fredag 18/1              Idrott inne – inget ombyte. Musik.

Hej!
Mitt namn är Erik Blom och jag kommer att vara vikarierande idrottslärare för Eva under hennes föräldraledighet. Jag har efter min lärarutbildning arbetat som idrottslärare och har nu drygt 10 års erfarenhet av detta arbete. Jag kommer från Sigtuna Kommun och är just nu igång med att flytta till Bollnäs tillsammans med min fru och mina två barn. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla elever och komma igång med arbetet här på Granbergsskolan.

Eftersom arbetet med renoveringen av duschrummen i idrottshallen inte är klart kommer eleverna inte att kunna byta om och duscha under de första veckorna. Exakt när duschrummen är färdigställa vet vi inte idag. Vi kommer dock att kunna använda idrottshallen och ha lektioner inomhus. Därför börjar vi direkt på onsdag med inomhusidrott för alla klasser enligt samma schema som under höstterminen.

Det vore därför bra om eleverna har på sig oömma kläder och har med sig idrottsskor för inomhusbruk till idrottslektionerna även under den period som duschrummen färdigställs.
Planeringen för idrottsundervisningen är att vi startar inomhus under vecka 2-4, för att sedan åka skridskor under vecka 5-6 och längdskidor under vecka 7. Därefter fortsätter vi inomhus igen.
Kontakta mig gärna på erik.blom@bollnas.se om det är något du funderar över.

MVH Erik Blom

Nu är strax höstterminen och år 2018 slut och jag vill framföra mitt varma tack till alla för det arbete som ni lägger ner varje dag på olika sätt.
Till alla vårdnadshavare: Tack för att personalen och jag får arbeta med Era barn i skolan och för att vi tillsammans visar att skolan är viktig för deras framtida liv.
Till alla elever: Tack för att personalen och jag får följa er en bit på vägen i era liv. Se till att klara skolan, det är en biljett till framtiden!
Till all personal: Tack för att jag har förmånen att få leda en skola med så fantastisk personal som uträttar stordåd varje dag tillsammans med eleverna.

Jag önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

◇ Var snälla mot varandra!
◇ Ta det lugnt och vila!
◇ Var ute en stund varje dag!​​

/Åsa!

Sankta Lucia ljusklara hägring…

Tänk vad stolta vi är över vår fina och duktiga klass! Barnen har fått så mycket beröm. Känslan i gruppen efter fredagens framträdande var ”Vi gör det igen!” 🙂 Stort tack till er föräldrar för att ni kom och tack för era generösa bidrag till klasskassan!

I tisdags läste barnen upp sin sista läsläxa för den här terminen. Vi hoppas att ni fortsätter läsa med era barn under lovet och diskuterar innehållet, allt för att utveckla flytet och läsförståelsen. I svenska har vi arbetat med utropstecken (!) och i matte har vi övat klockan och multiplikationstabellerna 2, 3 och 5. De senaste veckorna har vi arbetat mycket med appen ScratchJr – det har blivit många härliga projekt.

Bara en vecka kvar till jullov, många av barnen ser fram emot julshow och julfest.

 

Julfest. Torsdag 20/12 klockan 18-20.
Skolstart efter jul. Onsdag 9/1 klockan 8.00 enligt ordinarie schema.

Tack för den här terminen. God Jul och Gott nytt år! 
Önskar Matilda, Bettan, Annika och Eddie

 

Vecka 51

Måndag 17/12        Julpyssel tillsammans med åk 1

Tisdag 18/12

Onsdag 19/12

Torsdag 20/12        Julshow. Julfest kl 18-20

Fredag 21/12          Jullov

 

Vecka 2

Måndag 7/1        Jullov

Tisdag 8/1          Jullov

Onsdag 9/1         Terminastart kl 8.00

Torsdag 10/1

Fredag 11/1        Idrott inne – ombyte, dusch. Musik

Torsdag 20/12 klockan 18-20 har vi vår traditionella julfest på skolan! tomte02

Alla barn bjuds på korv med bröd och dryck.  Årskurs 6 har kiosk där det finns möjlighet att handla godsaker. Vi hoppas att alla kan komma och att vi ska få en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Efter julfesten är det jullov från skolan, fritids har öppet som vanligt. Vi hälsar alla välkomna tillbaka till vårterminen som startar onsdag 9/1 klockan 8.00 enligt ordinarie schema. 

Hej!

Nu är det snart Luciavecka och vi tränar för fullt på julsånger. Barnen är jätteduktiga och spända på att få visa upp Luciatåget för er föräldrar. Denna vecka har vi börjat med geometriska figurer på matten. Vi har även arbetat vidare med multiplikation och division. På svenskan har vi skrivit av första delen av Viktor Rydbergs dikt ”Tomten”. På idrotten har det denna vecka varit bollekar och bollspel.

Idag märkte vi att en av tomtens nissar flyttat in hos oss! Han hade lämnat ett brev där det stod att han jobbar för tomten och har några uppdrag som han hoppas att barnen kan hjälpa honom med. Han berättade även att han sover på dagarna eftersom han under natten pysslar, bakar och donar så mycket. Barnen var mycket försiktiga så de inte skulle störa vår nya gäst.

 

Lucia.
Framträdande för anhöriga torsdag 13/12 kl 18.00 i aulan. Bjuds på fika efteråt.
Vi vill att barnen är här senast kl. 17.40, vi samlas i musiksalen.
Framträdande för skolan fredag förmiddag den 14/12.

 

Vecka 50

Måndag 10/12

Tisdag 11/12           Idrott inne – inget ombyte. Läsläxa. Blockflöjt.

Onsdag 12/12

Torsdag 13/12        Lucia, samling 17.40

Fredag 14/12          Lucia för skolan. Idrott inne – inget ombyte.

 

Ha en trevlig helg!

Matilda, Bettan, Annika och Eddie

 

 

Hej!

I onsdags hade vi Öppet hus, roligt att så många ville komma och närvara och titta på hur vi arbetar i skolan. Under kvällen fick våra tvåor sälja sina armband som vi skapat i skolan med mönster. Vi sålde för 866 kr, och då har vi inte räknat in swishbetalningarna, fantastiskt! Pengarna går till Musikhjälpens insamling, årets tema är Alla har rätt att funka olika.

Under veckan har vi jobbat vidare med våra faktatexter om vargen och även skrivit berättelse från egen fantasi. I matte arbetar vi med division och multiplikation. I SO har vi arbetat med källsortering, att vi slänger soporna i rätt behållare. Vi har små sorteringar i varje klassrum och eleverna turas om att tömma dessa för att de ska bli delaktig och lära sig hur och varför det är viktigt att källsortera. Idag fredag har vi haft idrott och sista simskoletillfället.

På musiken övar vi på julsånger till Lucia. Prata gärna hemma om vad barnet vill vara i Luciatåget, det är fritt att välja mellan Lucia, tärna, stjärngosse, pepparkaksgubbe och tomte.

I dag, fredag, fick eleverna träffa Erik som kommer att vikariera på idrotten för Eva när hon går på föräldraledighet till våren.

På torsdag är det dags för vaccination. Ni är många föräldrar som vill följa med ert barn, kom till skolan under förmiddagen så får ni förtur.

 

Lucia.
Framträdande för anhöriga torsdag 13/12 kl 18.00 i aulan.
Framträdande för skolan fredag förmiddag den 14/12.

 

Vecka 49

Måndag 3/12

Tisdag 4/12           Idrott inne – inget ombyte. Läsläxa. Blockflöjt. Bettan borta, Annika är i klassen.

Onsdag 5/12

Torsdag 6/12        Vaccination. Matilda borta f.m, Annika i klassen.

Fredag 7/12          Idrott inne – inget ombyte. Musik

 

Ha en trevlig helg!

Matilda, Bettan, Annika och Eddie